ISDE 2022, 4.den – Britové upevňují roli favorita, Američanky mimo hru, Češi stále šestí

Čtvrtý den FIM International Six Days of Enduro 2022 pokračoval ve stejné lokalitě jak tomu bylo ve středu. Den to byl hodně dramatický, jelikož favorizované družstvo Američanek vypadlo z bitvy o celkové vítězství, když havarovala jejich hvězda Brandy Richards. V hlavní soutěži získali třetí vítězství Britové, jenž si díky tomu upevnili vedení v průběžném hodnocení. V kategorii Junior World Trophy jsou první Italové, Češi zůstávají šestí. V soutěži klubů vedou Češi z KBS Team-CZ.

Třetím vítězstvím týdne si vedoucí pozici ve World Trophy upevnili jezdci Velké Británie. Tým ve složení Steve Holcombe, Nathan Watson, Jed Etchells a Jamie McCanney porazil Španěly rozdílem 1'09,49 sekundy a nyní vede náskokem přes čtyři minuty. Druzí Španělé si polepšili, když využili zaváhání týmu Itálie, který se tak dostal na třetí příčku.

Nejrychlejším jezdcem dne byl znovu Josep Garcia, který chtěl odčinit porážku, kterou utrpěl ve středu, když byl nejrychlejší Ital Andrea Verona. Na špici tabulky je to nyní hodně vyrovnané mezi jezdci Garcia, Verona, Nathan Watson a Steve Holcombe. „Dnes jsme se dostali zpět do hry,” uvedl Španěl Josep Garcia (KTM). „Pro tým to byl úspěšný den. Odvádíme dobrou práci a tlačíme na to na sto procent. Zítra (pátek) se v budeme snažit pokračovat.” Přes tři minuty ztrácí na vedení tým Francie, přes pět minut ztrácí pátí Švédi.

V Junior World Trophy (JWT) pokračuje nejlepší cestou za celkovým vítězstvím tým Itálie. Také ve čtvrtek byli nejrychlejší a znovu tak posílili náskok ve vedení průběžného hodnocení, který teď mají na hodnotě 2'33,21 sekundy. Druzí Finové ale nic nevzdávají a jsou stále obávaným rivalem. Třetí tým Austrálie je již šest a půl minuty pozadu. Tým České republiky, ve složení Zdeněk Pitel, Matěj Škuta a Jaroslav Kalný, byl ve čtvrtek šestý a stejné pořadí mu patří v průběžném hodnocení, kde mají ztrátu na prvního ve výši šestnácti minut.

V soutěži žen Women's World Trophy nyní vede Velká Británie. Tým USA měl po třech dnech vysoký náskok, ale pak jejich nejrychlejší jezdkyně Brandy Richards havarovala při jednom z prudkých sjezdů a zůstala zaklíněná pod motorkou. Američanky v soutěži pokračovala a první test dokončila třetí. V dalším testu ale padala, bolestí ztrácela koncentraci a nakonec byla nucena ze soutěže odstoupit. To se stalo týmu USA osudným.

V klubové soutěži Club Team Award stále vedou jezdci české stáje KBS Team-CZ Jakub Hroneš, Kryštof Kouble a Jaromír Romančík. Nicméně ve čtvrtek byli až třetí, vyhráli jejich rivalové z USA XC GEAR, takže ze čtyřiceti sekund náskoku, teď mají jen necelých osmadvacet. Další české týmy jsou po třetím čtvrtém dni 11.místo Motosport Bozkov 1 (Hádek Jiří, Koucký Tomáš, Kučera Lukáš), 18.místo Enduroklub Semily (Havrda Ondřej, Kučera Martin, Zeman Martin), 23.místo The Best Plum Team (Borák Marek, Klabačka Filip, Křivánek Petr), 43.místo Team Motokrosová škola (David Holý, Zuzana Nováčková, Jakub Hedrlín) a 54.místo Motosport Bozkov 2 (Kurfiřt Milan, Trubička Tomáš, Vlk Lukáš).

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist