Zraněný David Knight chce v Portugalsku jet. Pod práškama!

Tovární jezdec KTM David Knight je neuvěřitelný borec! Ačkoli si v úvodním podniku endurového mistrovství světa ve Španělsku podle vlastních slov málem vytrhl levou nohu z pánve a ze závodu musel s velkými bolestmi odstoupit, hodlá jet už nastávající víkend v dalším podniku MS Portugalsku.

Úřadující mistr světa třídy E3 David Knight se už v sobotu na trati ve španělském Ponds vážně zranil a podle prvních zpráv měl být ze hry několik měsíců. „Na konci druhého okruhu jsem vjel do vyjeté koleje a nechal jsem tam nohu. Hrozně to bolelo, myslel jsem, že jsem si ji snad urval z pánve. Rentgen pak ukázal, že je tam opravdu nějaký velký problém v levé kyčli a čeká mne operace,“ uvedl nejprve dvaatřicetiletý Knight. Pak však odcestoval na další vyšetření domů do Británie, a když je absolvoval, nechal se slyšet, že bude startovat už v sobotu na dalším podniku letošního MS v Portugalsku. „Chci věřit, že budu moci hodit složitý začátek šampionátu za hlavu a vrátím se na vítěznou stezku,“ uvedl Knight.
„Jsem z té situace hodně frustrovaný a zklamaný. Hned z několika důvodů. Mám za sebou skutečně skvělou přípravu a na start světového šampionátu jsem se postavil s opravdu dobrými pocity. Vše šlo výborně – zimní příprava, testování i přípravné závody. Opravdu jsem se na cestu za obhajobou titulu v E3 velice těšil. Nesnáším situace, když nemůžu závodit. Už jen proto, že celý můj tým a sponzoři, stejně jako já, odvedli v posledních měsících tolik práce. Víte, to moje zranění vás může nechat v 95 procentech času v klidu. To není jako zlomená noha. Ta když je zlomená, tak je prostě zlomená, a nedá se s tím nic dělat. Je těžké popsat mé zranění, ale je to v podstatě to samé, co mě potkalo loni na posledním závodě MS ve Francii. Mým problémem je, že mám na konci stehenní kosti nějaký nárůst a když ta noha dostane úder, jako teď ve Španělsku, může to prakticky rozervat kyčelní kloub i se svalstvem a vazy. Mám za sebou nějaké další scany a myslím, že to mohu v Portugalsku zkusit. Můžu normálně chodit a jezdit na motorce s nohama ve stupačkách. Pořád věřím, že to nebude tak zlé. Všechno se ale  projeví až v Portugalsku na startu prvního dne. Věřím ale, že s nějakýma práškama proti bolesti to překonám a udělám co nejlepší výsledek,“ citují Davida některé motocyklové weby. Nám nezbude, než spolu s Knightem věřit, že si to s finským čtyřnásobným mistrem světa Finem Mikou Aholou (Honda) bude moci v Portugalsku pořádně rozdat.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist