Jezdce Czech Enduro Teamu uvidíme závodit doma i ve světě

Nejen na tratích letošních závodů MMČR v enduru a endurosprintu budou bojovat o co největší počet bodů čtyři jezdci zbrusu nového českého týmu s názvem Czech Enduro Team. Mladé soutěžácké naděje Tomáše Holého, Jaroslava Kalného jun. a Zdeňka Pitela jun., které doplňuje v týmu zkušený matador Radek Bezděk, uvidíme také na závodech mistrovství Evropy a mistrovství světa v enduru.

Kapitoly článku

„Všichni čtyři kluci dávají do endura úplné maximum. Jarda Kalný a Zdeněk Pitel jsou odchovanci Radka Tomana a jeho týmu Motokrosová škola, který je několik let skvěle vedl. Za to mu patří poděkování, protože má značnou zásluhu na tom, že tito dva jezdci jsou schopni bojovat o medailová umístění v Česku v Evropě a také na tratích světového endura. Přitom právě mistrovství Evropy je pro tyto dva jezdce prioritou,“ představuje polovinu jezdeckého osazenstva manažer týmu Jaroslav Kalný sen., sám špičkový závodník, trojnásobný mistr Evropy v rallycrossu.

Zdeněk Pitel jun. a Jaroslav Kalný jun. mají zkušenosti jak z Evropy, tak ze světových závodů, a to včetně Mezinárodní šestidenní soutěže ISDE. Loni společně s Matějem Škůtou v rámci Junior Trophy vybojovali ve Francii šesté místo.

„Nejmladší jezdec Tomáš Holý soutěžácké zkušenosti zatím sbírá. Za sebou má teprve první sezónu MMČR České republiky. A nijak se neztratil, naopak v kategorii MMČR E3 vybojoval čtvrtou příčku a prokázal, že má na to bojovat o nejvyšší příčky. Prioritou pro něj i letos zůstává český mistrák, ale díky našemu týmu se podívá i na tratě evropských soutěží. Už v dubnu se společně s celým týmem vydá do italského Fabriana na první podnik mistrovství Evropy,“ doplňuje druhý manažer Czech Enduro Teamu Zdeněk Pitel sen..

Nejzkušenějším jezdcem týmu je Radek Bezděk. Ten sbíral největší úspěchy před necelými deseti lety. Například v roce 2015 získal na ISDE v Košicích celkově 11. místo v rámci Club Team Awards jako člen týmu Motoklub Chrastava. Skvělou kondici si ale udržuje i dodnes a je schopen zajíždět solidní výsledky.

„Czech Enduro Team je pro mě motivace. Do letošní sezóny tak vstupuji s novým elánem a i když mi moje podnikání nedovolí účastnit se celé sezóny mistrovství Evropy, chci zabojovat o nejvyšší příčky v rámci vypsaných závodů Mezinárodního mistrovství ČR v enduru a endurosprintu a těším se na některé podniky mistrovství Evropy a mistrovství světa, třeba hned to první v San Remu,“ zní natěšeně Radek Bezděk.

Ještě před prvním podnikem Mistrovství světa, který se odehraje od 31. března do 2. dubna v italském San Remu, se všichni čtyři jezdci Czech Enduro Teamu postaví na start klasického endura ve Strážovicích na Klatovsku, které v minulosti právě Radek Bezděk vyhrál minimálně sedmkrát z devíti ročníků a Tomáš Holý loni vybojoval celkově třetí místo.

„Strážovice budou pro naše kluky takovou generálkou před ostrým startem celé sezony. To začne skutečně v San Remu, kam vyrazí Jarda Kalný, Zdeněk Pitel a Radek Bezděk. Dva týdny na to, víkend 15. a 16. dubna vyrážíme do Itálie opět a to na zahajovací podnik mistrovství Evropy do Fabriana, kam pojede i Tomáš Holý,“ zmiňuje Jaroslav Kalný sen.

Informace o redaktorovi

Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist