Miloš Sochor získal třetí místo v Adventure Galicia Rally

Miloš Sochor, obhájce titulu mistra Evropy z roku 2023, se v minulém týdnu umístil na skvělém třetím místě v kategorii M2 na závodě Adventure Galicia, který se konal ve španělském městě A Estrada. Tohoto prestižního závodu se zúčastnilo přes 80 účastníků z celé Evropy.  Nechyběli Dakarští a Africa Eco Race matadoři jako Juan Pedrero Garcia, Eduardo Iglesias Sanchez, Javi Vega, Jagu Julien, Nicola Quinto a další.

Adventure Galicia Rally je součástí Evropského poháru FIM Tout Terrain Rally Cup a Španělského šampionátu v rally. Závod odstartoval za nepříznivého deštivého počasí, a to hned Prologem, který byl bohužel zrušen kvůli vážné nehodě jednoho polského jezdce, vyžadující jeho převoz vrtulníkem. První etapa proběhla za podobně deštivého počasí a nízkých teplot, což znamenalo tvrdou zkoušku pro všechny účastníky.

Rally pokračovala maratónskou etapou do horského střediska v městě Manzaneda, kde klesly teploty během závodu na 0°C a poté se už za teplejšího počasí vrátila zpět do města A Estrada. I přes zlepšení počasí zůstaly trasy místy velmi podmáčené a plné hlubokých kaluží, což znamenalo velkou výzvu pro všechny zúčastněné jezdce a také mnoho odstavených motocyklů a nedokončených etap.

Miloš Sochor se stal nejvýše umístěným českým závodníkem a celkově ve FIM všech tříd obsadil vynikající 15. místo. Celkovým vítězem závodu se stal zkušený Juan Pedrero Garcia, účastník mnoha ročníků rally Dakar, kterému se ale vytrvale držel v patách Jagu Julien, jenž nakonec skončil druhý s pouhými 10 minutami ztráty. Na třetím místě se umístil španělský jezdec Guillem Martinez.

Adventure Galicia Rally měla celkem 6 etap a celkovou délku přesahující 1200 km v severozápadní části Španělska.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist