Ruda Lhotský trefil strom, musí spravovat

David Pabiška zajel ve 4. dakarské etapě 37. čas (3. místo v kategorii Original by Motul) a v celkovém pořadí poskočil na 43. příčku. V pořadí jezdců bez asistence mu patří stále 6. místo. Jeho kolega z týmu Jantar Rudolf Lhotský zajel v etapě 55. čas, podařilo se mu trefit strom a bude muset spravovat svůj motocykl. 

"Jsem spokojený, bylo to hodně rychlé, až občas nebezpečné. Deset kilometrů před cílem jsme hledali WayPoint a musím přiznat, že bych ho sám asi těžko hledal. Naštěstí jsem byl ve skupině, kde jel i Emanuel Gyenes a ten ho našel bravurně. Trochu jsme se s ním svezli, ale to k tomu patří. Motorka jede, ale nemá tu maximální rychlost na kterou jsem asi zvyklý z minulých modelů. Ale nevadí, jsem v cíli a to je teď hlavní," uvedl v cíli 4. etapy David Pabiška.

Jeho týmový kolega u Jantaru Rudolf Lhotský zajel ve středeční etapě 55. čas (11. místo v kategorii Original by Motul) a v celkovém pořadí figuruje na 53. příčce. V pořadí jezdců bez asistence  mu patří 9. místo. "Bylo to přesně to, co mám rád, písek, duny a minimum trialu. Jelo se mi opravdu skvěle až do cca 100 km po tankovačce, kdy mi zaprášilo cestu auto a bohužel jsem trefil strom, takže jsem lehce pochroumal motorku, tak musím spravovat. Fyzicky mě bohužel limitují oči. Dostal jsem nějakou alergii, z brýlí, nebo z helmy a jsem trochu opuchlý. Prášky naštěstí zabírají, i když ráno jsem toho moc neviděl, vypadám, jak vypadám, ale jedu dál a cítím se dobře. Práce na motorce bude dneska dost, tak doufám, že se alespoň chvíli vyspíme," svěřil se Lhotský v bivaku. Zítra čeká na závodníky dalších 795 kilometrů s RZ dlouhou 456 km.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist