Dakar 2018: Ohlasy českých jezdců po 1. etapě

Pětinásobného vítěze Josefa Macháčka píchla vosa, Zdeněk Tůma zazmatkoval při navigaci, Rudolf Lhotský neprojel jeden kontrolní bod. Naopak velmi spokojený byl David Pabiška. Ondra Klymčiw si myslí, že až v neděli to začne naplno. Přečtěte si ohlasy českých jezdců po první etapě 40. ročníku Rally Dakar.

"Jízdu v písku jsem si pochvaloval, jsem spokojený. Na povrchu jsou duny tvrdší, je to hodně jiný od afrického písku. Bohužel jsem stejně jako Pepa Macháček neprojel jedním bodem. Na trati byla asi nějaká kulišárna," prozradil motorkář českého týmu BARTH Racing Rudolf Lhotský, proč se najednou ve výsledcích propadl z 56. pozice do druhé stovky průběžného pořadí.

Jeho týmový kolega David Pabiška (KTM): „Z rychlostní zkoušky jsem měl obrovský respekt, strašili nás hlavně s náročnou navgací. Naštěstí výrazné problémy jsem neměl. Mám ze všeho dobrý pocit."
Čtyřkolkář týmu BARTH Racing Zdeněk Tůma: "V etapě jsem zazmatkoval při navigaci. Myslel jsem, že jsem neprojel jedním bodem, dlouho jsem ho hledal. Jenže já už ho měl. Šlo o chybu. Ani nevím, jakou časovou ztrátu jsem nabral. Jediná výhoda je, že mám podle GPS všechny body."
Pětinásobný vítěz Dakaru Josef Macháček: "Bohužel, dneska to nebude o výsledku - dostal jsem dvacet minut penalizace. Neprojel jsem totiž jeden bod. Etapa to byla velice zrádná, cestou mě píchla vosa. Podél tratě je šílené množství diváků, může jich být klidně přes 500 tisíc."

Nejrychlejší český jezdec v kategorii motorkářů a 32. místo Ondřej Klymčiw (Husqvarna): „Na začátku jsme měli hodně dlouhý přejezd. Po cestě byl velký provoz a viděli jsme tři nehody. Dokonce někdo naboural do závodníka z Dakaru, což bylo hodně nepříjemné. Pak už jsme vyrazili na trať. Dnes to byla taková rozehřívačka, jelo se mi dobře, ale bylo tam pár zrádných míst a špiček dolu. Mohlo se tam i všechno ztratit. Asi za desátou dunou jsem potkal Rodriguese, docela hodně rozbitýho. Ten asi už pokračovat nebude, a to loni skončil dvanáctý. To člověku moc nepřidá. Všichni jezdci od nás z týmu dorazili v pořádku. Bivak je prašný, ale to nám nevadí, protože máme lehká auta. Zítra už to vypukne naplno a startujeme až po autech, takže bude trať hodně rozbitá. Bude potřeba se dobře koncentrovat. Jsem rád, že už jsme začali jezdit, protože jak jsme neměli motorky, tak jsem se trochu nudil a už jsem se těšil, až vyrazíme.“

Tým Big SHOCK Racing: "Statečně se v první etapě bil Jan Brabec, ale podle posledních zpráv ho penalizace kvůli nenačtenému bodu posunula na 111. pozici. Z té se nakonec stala pozice 96. Nevadí, zítra bude líp!"

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist