Dakar 2010 opět v Jižní Americe

Organizátor dálkové rally Dakar oznámil, že na základě úspěchu letošního ročníku a díky vybudované infrastruktuře a know-how se příští leden pojede soutěž Dakar 2010 opět v Jižní Americe.

Svoji podporu již 32. ročnínu této slavné rally přislíbily obě pořadatelské země Argentina a Chile. Další podrobnosti se dozvíme po oficiálních tiskovnách, které podle předběžných informací proběhnou 2. března v Buenos Aires a 3. března v Santiago de Chile.

Z hlediska pořadatelů se jedná o logický krok, se kterým nelze než souhlasit. Přesun rally do nové oblasti by totiž nevyhnutelně přinesl opakování všech pořátečních problémů s organizací, kterých letos nebylo málo, a znamenal by také vyšší finanční náročnost pro pořadatele i závodníky. Škoda, že to organizátor neoznámil dříve, třeba by část závodníků rovnou nechala své stroje v Americe ;-)

Koho láká podívaná na dakarové speciály, určitě by si neměl nechat ujít výstavu Motocykl 2009, která začíná za 2 týdny. K vidění by zde měly být téměř všechny motocykly a čtyřkolky, které na Dakaru startovaly. Na našem stánku v Malé sportovní hale bude vystavená Yamaha motocyklového závodníka Martina Macka a závodní quad Yamaha Oldřicha Bražiny, tak se přijďte podívat.






Movie of the Dakar


 

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist