Abu Dhabi - druhá a třetí etapa

Druhá a třetí etapa v poušti nedaleko Abu Dhabi, pořádně zamíchala pořadím v kategorii motocyklů.

Druhá etapa
Favorizovaný Marc Coma, Helder Rodrigues a Joan Barreda-Bort zabloudili a přijeli asi s devíti minutovou ztrátou. Posledně jmenovaný Joan na Husqvarně nenabral tak velkou ztrátu, protože startoval za Comou a do cíle přijeli tito tři společně.

V kategorii automobilů vede velezkušený Joan-Louis Schlesser, který má po druhé etapě náskok na druhého Al-Mutaiweiho 24 minut a na třetího Al-Helliho 40 minut. V bivaku je po nocích celkem rušno. A je to především zásluha mechaniků, kteří dělají ze zničených automobilů do rána téměř nové. Stále zde panují vysoké teploty a novináři se potýkají ze slabým připojením a tak všechno trvá hrozně dlouho.
Kompletní výsledky druhá etapa zde (PDF).

Třetí etapa
Ve třetí etapě čekalo na jezdce 384 km z toho kolem 300 km rychlostní zkoušky. Marc Coma, který v předešlé etapě zabloudil a dojel až na 11. místě, nikoho nešetřil a nejenže smazal časové manko, ale navíc najel na svého nejbližšího soupeře osm minut. Jeho pronásledovatel je Joan Barreda-Bort, který taktéž v předešlé etapě zabloudil a doháněl tak drahocenný čas. Ze hry o stupně vítězů je Helder Rodrigues, který dnešní etapu nedojel a stále není jisté, zda bude dále pokračovat. Třetí příčku průběžného pořadí obsadil Jordi Vlladoms, který ztrácí na prvního 19 minut a na třetího 10 minut.
Kompletní výsledky třetíetapa zde (PDF).

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist