renocar_brezen

PROFIL MOTORKY

Moto Guzzi Breva 750 (2003)

Aktivní Profil uživatele

• 9
  • 10
  • 9.7

Popis motorky

Ještě větší klasika, než jsme doufali

Motorka koupena od FIRMA:Motocentrum Tass (Chrudim I)

První dojmy - První dojmy ještě z bazaru: Ze správných úhlů vypadá moc hezky, čekal jsem, že pojede trochu víc, ale je to příjemné svezení, trošinku zanedbaná, ale to patří k věci

Motorku bych doporučil pro - Spokojení budou pohodáři, milovníci klasiky a volného proplouvání krajinkou.

Doplňky na motorce - Na sezónu 2025 jsou nějaké plány ... Padáky od RD Moto, plexi od Darts Flyscreens, brašny Hepco-Backer, vyhřívané gripy.

Koupil jsem úplně nerozumně (a dobře jsem si to uvědomoval) 13 let starou Italku po 2 italských majitelích (když nepočítám motosalon, který byl uveden jako první majitel), s nedoloženou servisní historii a nájezdem km. Na tachometru bylo něco přes 30tis, ale pocitově jsem typoval tak dvojnásobek. Prostě bych se vůbec nedivil, kdybych schytal všechny důsledky, které taková divoká koupě má.
K mému překvapení se mi motorka bohatě odvděčuje za adopci a suchou garáž. Za 8 let, co ji mám, jsem nikdy neměl problém ji po zimě nastartovat, nikdy mě nikde nenechala. Ani elektrika jedinkrát nezazlobila. Jediný servis, který potřebovala, kromě výměn náplní, bylo přetěsnění přední vidlice.
Svezení je víc retro, než by třeba odpovídalo vzhledu a roku výroby. Všudypřítomné hluboké vibrace (jsou to ovšem "good vibrations"), žádná divoká akcelerace, 5 rychlostí s "výrazným řazením", sytič (přestože je to stříkačka), úzká řídítka, úzké gumy atd.
Většina věcí, o kterých píšou ostatní, platí víceméně i pro moji motorku a beru je jako vlastnost a součást "charakteru" a ne jako chybu. Např., že na místě je z neutrálu na 1 jistější řadit s meziplynen, že se jednoduchý kardan ozývá (hlavně na 5ku) a takové věci.
Ale pravda je i to, že motor jede odspoda, nemá nikde citelnou díru, má pěkný výrazný zvuk i bez laďáků, sedlo je superpohodlné, zrcátka se neklepou a tak. A na údržbu je vzducháč s kardanem, plastovou nádrží a stříkačkou ideál.

Nejnovější komentáře

MarioV2
MarioV2 napsal 16.04.25 v 13:12 10b.

Také si myslím, že to je totálně nedoceněný stroj. Má svoje specifika, a je to již postarší stroj, ale stále je pěkná a při dobré údržbě udělá ještě kopec služby.

_vitek
_vitek napsal 08.04.25 v 22:15 10b.

Coby (taky) majitel malé Brevy mám čím dál větší pocit, že jde o strašně nedoceněný stroj.

spike-cz
spike-cz napsal 05.12.24 v 17:43 10b.

Sedlsson
Sedlsson napsal 03.12.24 v 06:40 10b.

Moc pěkná kozza

elvis78
elvis78 napsal 02.12.24 v 14:07 10b.

jasnejch 10

Více komentářů