Parádní skůtr na camračky po městě. Dokonalej úložnej prostor i na nákup.
Motorka koupena od FIRMA:MOTO Hlaváček (Olomouc) - Můžu říct, že jsem byl spokojen. Přijel jsem už rovnou oblečenej, že si ji hned vemu, páč to byla skladovka a jak jsme sepsali smlouvy vyřídili pojištění atd, tak po kávičce byla připravená. Vše mi parádně vysvětlili. Za mě spokojenost
Vybíráno z těchto modelů (a proč jsem nekoupil):
Yamaha X-max 125: Sedl jsem na X max a prostě mi neseděl.
První dojmy - Skůtr mi na první dobrou hned padl do ruky. To elektricky ovládaný plexi, je prostě pecka. Jediný co byl problém, tak držák na telefon. Kvůli tvaru přístrojovky běžné moto držáky nepasují.
Motorku bych doporučil pro - Pro někoho kdo nechce dělat papíry na moto, ale chce si užít příjemné cestování kolem komína. Nebo pro někoho kdo chce jezdit i při nižších teplotách. Kolem nuly se to dá klidně taky, když jsou silnice suchý.
Najeto necelých 5000 km a šla do světa. Za tu dobu žádný problém s funkčností.
Jezdil jsem s ním i delší trasy, ale tam už vadí ten výškovej přechod na sedle na místě spolujezdce, na kterej je člověk nalepenej. Ale celkově jsem byl spokojen. Na nákupy a camračky do práce a z práce městem ideální stroj.
+ Skůtr se dobře ovládá i v kolonách.
+ Skvělé krytí proti větru. Jezdil jsem i kolem nuly když bylo sucho a bylo to v pohodě.
+ velkej úložnej prostor ve spod na 2 helmy a dalších 45litrů v kufru. Na to bezklíčkové ovládání si člověk rychle zvykne
- Na delší trasu už z toho bolí záda a hlavně mimo město ten výkon prostě chybí. maximálka 110, takže teoreticky i jízda po dálnici se dá, ale není to fakt ono.
- Zrcátka zrcátka a zase zrcátka. V zrcátkách člověk vidí v skoro v polovině svá ramena ať s nimi kroutí sebevíc, takže vyřešeno dokoupením malých přídavných zrcátek, abych viděl auta, co se mi lepí na zadek.
Další věc zrcátka mají špatnou výšku, vychází do výšky zrcátek ostatních aut.
takže při projíždění kolon ( což, je protiprávní ve většině případů a půjdem za to do pekla =D), dost zavazí a když vám tam nenechaj místo, tak se musí sklopit.