Super městký skútr, perfektně vybavený, opravdu kvalitní materiály i provedení.
Motorka koupena od FIRMA:Investom autorizovaný dealer (Kost - Velmi ochotní.
První dojmy - Protože jsem jezdil už dost motorek a skútrů, tak musím říct že padne do ruky ihned a po rozjezdu jede pěkně hladce, zabírá okamžitě, brzdí supr. Jedině na co jsem si musel zbyknout byl tvar sedla, ale to po dni-dvou bylo jakoby nezvyk neexistoval.
Motorku bych doporučil pro - Městského ale i víkendového jezdce, výkon je dostačující i pro jízdu ve dvou.
Doplňky na motorce - žádné
Výběr proběhl úplně náhodně a dost naslepo, protože v Praze nikdo neměl žádnou předváděčku a až ve Investom jsem objevil kus ve správné barvě. Takže jsem ani netušil, jaký stroj po technické stránce a jízdních vlastností vlastně kupuji. Ukázalo se, že i volba naslepo se může vyplatit. Jsem naprosto spokojený.
Stroj je to opravdu ve srovnání s čínskými výrobci luxusní. Po zkušenostech s Yuki a Maxon je to jakoby jsem z trabanta, přesedlal na mercedes. Opravdu úplně vše, výbava, kvalita dílů, provedení, dizajn, lak, vlastně úplně všechno. Je vidět, že konstruktéři Piaggio opravdu přemýšleli asi nejen hlavou, protože vše sedí jak má, vše je praktické, plasty lícují, atd. jak má pro skútr být.
Motor zabírá ihned, rychle reaguje, pěkně Vás to vystřelí až se zadek opře o hranu k zadní půlce sedla. Brzdy, podvozek, ovladatelnost - hmm, nemám co vyčíst. Jízda i se spolujezdcem úplně v poho, výkon je znát. Úložný prostor naprosto dostatečný, na 1 helmu + malý nákup, ani jsem nepotřeboval zadní kufr. Spotřeba vlastně ani nevím, jen dle dojezdu odhaduji, že je podle parametrů výrobce.
Trochu mě zaráží těžkosti s termínem na servis, evidentně je už Praha skútry dost obsazená a tak termíny jsou dlouhé.
Ještě malá poznámka k držáku SPZ. Chtělo by to asi nějak jinak připevnit, trochu je při jízdě slyšet drnčení, jak SPZ-ka vibruje v rámečku, nebo rámeček na nosiči, nevím. Ale mě to zase nějak nevadí, zvykl jsem si, pro mě je nejdůležitější se rychle dostat v Pražkých zácpách z bodu A do B. BTW šířka řídítek i se zrcátky je naprosto vyhovující pohybovat se plynule mezi stojícími auty.
Pěkný stroj, navíc opravdu povedený dizajn, nemám co vyčíst až na v.u. detail.
Doporučuji jakémukoli jezdci, který přece jen chce mít ve městě svižnější stroj než stopětadvácu.
ja to nestihl pri porizeni, to je cele. ted migruji na elektro, tak asi opet bude recenze zpozdena ...
Tedy vlozit sem recenzi na motorku, napsat jak je super a vzapeti ji dat i jako inzerat do bazaru?
Kazdopadne je to pekny stroj
Ano, je to veľká dizajnovka, páči sa mi. Vďaka.
Parádny stroj.
Tiež uvažujem o niečom podobnom...