Velice schopné přemisťovadlo ideální na denní kratší trasy (práce, nákupy, úřady a vůbec jakékoliv městské či meziměstské popojíždění) s absolutně neskutečnou spotřebou.
První dojmy - Velice rychle jsem si zvykl (první trasa byla převoz po koupi domů, cca. 250km) a pak denně cca 25km do práce. Okamžitě padla do ruky, je hodně lehká, takže manipulace bezproblémová a při tom je dost vysoká, takže jezdec nemá pocit, že jede na něčem, co motorku jen vzdáleně připomíná.
Motorku bych doporučil pro - Pro ty, co (se) chtějí: - naučit jezdit - jezdit i šetřit zároveň - vždy zaparkovat - nelámat si hlavu s velkým provozem či ve špičce ucpaným městem
Doplňky na motorce - Zadní kufr
27.10.2022
---
Volba CB125F byla jasná po přečtení jistého článku zde na Motorkářích, kde se tester zařekl, že u tohoto stroje vyjezdí nádrž za víkend. Nevyjezdil. A když jsem si pak u tohoto CB125F spočítal měsíční úsporu financí za palivo na cesty do zaměstnání oproti autu či autobusu, k tomu jsem přičetl to, že jako čerstvý držitel řidičáku sk. A bych díky této mašině mohl motorkařit v podstatě denně a přidal jsem velice příznivou cenu nového stroje, bylo okamžitě rozhodnuto. Navíc mě baví motorku řídit, a ne si nechat prdel vozit na skůtru, kde se rozjedu, zabrzdím, zaparkuju a tím veškeré ježdění končí.
Motorku ke koupi jsem hledal v červnu 2022. Samozřejmě prvně novou, ovšem jelikož byly kompletně vyprodané, nebyla šance. Naštěstí se na bazaru objevily dva kusy modelu 2022, oba měly najeto jen pár set kilometrů a cena byla o dost nižší, než u nového stroje. První mi zmizela pod rukama, druhá už ne a po rychlé domluvě a vyřízení byla za pár dní doma. Přebíral jsem ji s čerstvě najetou tisícovkou akorát po první garančce.
Od 2. července 2022 jezdím do práce v drtivé většině právě na téhle CB125F a dokud nenasněží, nebo nezačne mrznout, jezdit budu i nadále. Tankuju jednou za měsíc plnou (za 400-500 Kč dle ceny benzínu). Zatím jsme spolu najeli cca. 2000km v teple, zimě, dešti i větru. Úspora na palivu za ty 4 měsíce (jen za cesty do práce) dělá cca. 5000 - 6000 Kč. Mnoho lidí jistě podotkne: "Proč sis chuju kupoval motorku za desetitisíce, když chceš šetřit?"...Protože v prvé řadě tady jde o to ježdění a jako bonus je rozhodně velká úspora jak na palivu, tak na pojištění a v případě opravdu intenzivního celoročního využívání se ta motorka za pár let sama zaplatí.
Držím palce at´ dělá radost
.Ono jízda na málé motorce má svoje kouzlo , i cestování . Poznáš že jedeš do kopce , průjezd zatáčkou si musíš promyslet aby ten kopec co je za ní si vyjel na 5tku a nemusel řadit.A kdo to nezkusil , tyhle malý dlouhozvihový motorečky jsou neskutečně pružný . Pak když nechvátáš řadit moc nemusíš
jen si tak bručíš a nespícháš ono to beztak nejde
Ale jo proč ne moc dobře si teď vzpomínám jak sem na 125cc jezdil na učňák natankoval jsem plnou a celý měsíc sem jezdil za 2.5l na 100 kamarádi s 2t motorkami mohli závidět , proto si umím představit jezdit s tím do práce místo velký mrchy která žere jako auto ... Ať slouží
Perfektni motorka, tem test na motorkarich jsem taky videl, kdych si mel kupovat motorku tak si ji taky koupim.