-
3Odpovědí
Origo zaplování
Zdravím, máte nějakou zkušenost s dvěma pružinami na kladívku? Popř. Nějaký návod, na googlu ani Yt jsem to nenašel, tak píši sem. Díky
-
3Odpovědí
pincek při nastartování vynechává
Mám probléms pinckem perfektně chtí otáčky při volnoběhu ještě jakš takš drží ale po přidání plynu se začne dusit a vynechává zkusil jsem znovu udělat předstih vyměnit svíčku a indučku jiskra je silná a nemůžu přijít na to čím to může být zkoušel jsem i k
-
3Odpovědí
jawa 50/21 při zahřátí motoru nejde
Měl bych otázku. Pionýr za studena chytí na první ale čím víc je zahřátý tak chytá hůř až najednou nechytne vubec a když nastavim volnoběh když je motor zahřátý tak za studena jsou strašně vysoké otačky a to nechci. používám svíčku n14c ještě me napadl
-
2Odpovědí
tachometr
Dobrý den, měl bych dotaz jestli jde dát na Pionir 21 tachometr z Jawa 555 a jestli táhlo bude pasovat do pouzdra.
-
4Odpovědí
zahadný pionýr
Prosím o pomoc můj pionýr je po totalním obvonení každá část každý šroub jsou nový a nejede (jezdil ale asi jen měsíc po přestavbě). Nastartuje a zhasne asi po 2 sekundách. Palivo je namýchané správě,spravný olej, karburator je nový a čistý kohoutek takté
-
1Odpovědí
oprava kulisa (automat) řazení
Dobrý den, jak vyřešit náhradu prasklé páskové pružinky, která dotláčí západky v řadící kulise (automatu) tz viz foto. Díky [img]https://img.motofotky.cz/upload/images/forum/2022/30/607635_d38e044561412d527f4502b0c0d2644c.jpg[/img]
-
4Odpovědí
Pomoc s určením typu pionýra
Zdravím, koupil jsem pionýra, zítra jdu řešit přepis a pravděpodobně bude potřeba vystavit nový velký TP (s tím že bych si chtěl malý ponechat i s SPZ). V malém je zapsán typ 20,21. Na rámu pionýra je vyražen typ 20. Pionýr ale nemá šusplechy / revm
-
1Odpovědí
-
5Odpovědí
Nejsem si jistý jak zapojit El.instalaci 30w
Koupil jsem si novou el.instakaci z eshopu motokramek protože předchozí byla sice funkční ale ve špatném stavu před tím než jsem odpojil starou elektriku tak pincek startoval bez problému teď jsem zapojil novou a nemám jiskru z indukčky stará elektrika b
-
4Odpovědí
Pionýr volnob?h
Ahoj mám takový problém pionýr mi nikdy nedržel volnob?h když se zahřál a volnob?žný šroub neppmáhal. Tak jsem vyčistil karburátor a vym?nil t?sn?ní a po tom se začala dít divná v?c když jsem pincka naklonil do leva zvýšil se volnob?h a nakonec zdechnul a
-
3Odpovědí
jak nastavit směs
Na chvilku jsem se projel po ulici a potom jsem tu svíčku vytáhl a byla úplně černá. Takže usuzuji že je moc bohatá. Tak bych chtěl poradit jak ji ochudit. :-) A ještě když přidám více plynu tak už to nejde a dusí se to. Na 1 to jede a na 2 jenom ch
-
5Odpovědí
Když přidám tak se mu už nechce jet.
Nevím v čem je problém ale koupil jsem nový filtr a s ním to už vůbec nechce jet ale když tam dám ten starý tak to jede líp. Na volno-běh to jde pěkně i když přidám tak to pěkně faká ale když to shodím ze stojanu a zkusím se projet tak se tomu už nechce,
-
1Odpovědí
Nevystavuje spojka
Zdravím dostal jsem se k pionýru vše fajn startuje atd. Ale spojka nechce vystavovat zmáčknu páčku spojky a spojka začne jen prokluzovat zkoušel jsme ji seřídit přes šroub na pravém víku i na pacce ale nedokazal jsem to seřídit Tak aby to fungovalo Vž
-
2Odpovědí
Nedoteka benzin?
Nazdar Mám taký menší problem s pekáčom. Ťahá celkom dobre, ide aj do otáčok, voľnobeh drží, len keď mu dám plný kotol tak ho začne dusiť (asi nedoteká benzín). Robí to pri velkých aj malých otáčkach, chytá sa len ak pri tom držím stlačený "cupák". S
-
5Odpovědí
spojka
zdravím přestala my fungovat spojka na fichtlovi prosím o rady co by to mohlo být za problém.
-
3Odpovědí
jakou svíčku
Zdravím, chci se zeptat, jakou svíčku do fichtla? Dřív jsem měl dlouho N15C, pak jsem koupil novou (taky N15c) a ta byla asi z výroby špatná - fichtl blbě startoval, nedržel volnoběh,... Teď jsem koupil B6HS NGK, a jede to úplně jinak - startuje, drží vo
-
3Odpovědí
Nesvítí světla
Zdravím všechny. Měl bych dotaz, snažím se zprovoznit pionýra 21 a nejde mi přední světlo. Všechno kromě žárovky jsem nechal původní jen jsem to vyčistil a uvolněné kontakty na spínači jsem připájel. Když mám sundanou parabolu všechno funguje, jakmile ji
-
4Odpovědí
Zadní stupačky na trubkovém rámu
Ahoj, jak jsou prosím uchycené stupačky na 50/21 trubkový rám? Mám je uražené. Nové mají díru nejspíš pro uchycení přes šroub-to je asi na starší typ rámu. Jsou tam navařené? Poraďte, jak to nejlépe opravit. Děkuji
-
4Odpovědí
Jawa pionýr 21 řazení
Dobrý den, mam problém s pionýrem,cca před týdnem jsem si začal všímat že nějak blbne spojka ale nedával jsem tomu nějakou velkou pozornost po asi 2 dnech to začalo být horší a to tak že když jsem měl zařazenou rychlost a držel jsem spojku a přidával plyn
-
2Odpovědí
Jak nastavit správný úhel palivového kohoutu?
Dobrý den, renovuji pionýra. Když utáhnu palivový kohout tak mi vyjde prostě pretocene když dám 2 nebo 3 těsnění tak stejně nevijde podle mích představ, prosím poraďte jak docílit správného přetočení bez toho abych dával 10 těsnění, Děkuji.
-
2Odpovědí
sekundární převod
Ahoj. Prostřednictvím tohoto fora bych se rád obrátil na všechny lidičky co mají nějakou zkušenost s přestavbou pionýra na cross. Stavím pro syna a dostal jsem se k sekundárnímu převodu. Nechci tam nechávat origo ,chtěl bych aby to něco umělo v terénu. M
-
3Odpovědí
Nejede a nejede
Dobrý den, jsem tu nováček a nováček i v motorkách, a tak bych potřeboval poradit :-D Minulej rok jsem pořídil pionýra a dali jsme ho tak nějak do pojízdného stavu a jezdili na něm. Ale od skončení zimy nechce chytit a nevím kde je problém. :-D Zápalk
-
6Odpovědí
Odhlášený Pionýr
Mam hodně velký problém, a nenapadlo mě nic lepšího než se obrátit na zkušené. mam doma pionýra 50/21 a bábi ho odhlásila. prosím poraďte všechny možnosti řešení této situace
-
1Odpovědí
Nechce řadit Dvojku
Zdravim všechny.Mam dotaz mam babetu na popojiždky a nechce řadit dvojku.mam vyčištěne spojky bubny vyměnene gufera okroužy a stenak to nefunguje. Nevite čim by to mohlo byt?Už nevim nic mě nenapada.Zatim moc diky.
-
6Odpovědí
Zadní světlo
Zdar chlapi dělal jsem novou elektriku na pionyru21 Všechno ok jenom nevím co se zadním světlem?Podle návodu mě vedou k zadnimu svetlu 2 dráty. Když je spojim tak svítí pořád dálkové a tlumené zarás. Jinak svítí buď jenom při tlumenych nebo jenom při dálk
-
6Odpovědí
Po půl hodině nejede
Zdar chlapi zase já a můj fichtl.Uz jsem se ptal čím to je že mě po půl hodině jízdy přestane fichtl jet-jako by docházel benzín.Vsechny rady provedeny a pořád nic.Nova indukční cívka nový karburátor výfuk vyčištěn víčko nádrže průchodné.Staci třeba 5 min
-
6Odpovědí
Po zahřátí nejede
Zdar chlapi.Problem fichtl.Za studena chytne jede perfektně a asi po půl hodině jízdy až je opravdu vřelý tak přestává jet.Jakoby tam nešel benzín.. Vynechává až zdechne.Benzin krásně teče karburátor nový čistý! Počkám 5 minut a zase jede ale jen chvíli n
-
1Odpovědí
Motor
Zdar chlapi zase ten fichtl! Dám před karburátor filtr a asi po půl hodině nejede. Připadá mi že to není na benzínový filtr dělaný.Myslim samospád.Poradte.Diky.
-
4Odpovědí
Zvoní ve Válci
Zdar prosím vás nevíte proč mi zvoní ve Válci? Válec je vybroušený nové kroužky a čep i píst.Zvoni docela hodně a ani moc nejede.Nikde neuchází.Diky.
-
3Odpovědí
Jawa pionýr výfuk
Zdar závodníci můžu přivařit na pionýru koleno s výfukem? Nebude to něco dělat? Mám ho pro děcka jen tak kolem domu.Je bez papírů.Diky.