bmw_r1300gs_cartec




Jawa pionýr 21 řazení

  • 0

    9.5.2020 od Pionýros21

    Dobrý den, mam problém s pionýrem,cca před týdnem jsem si začal všímat že nějak blbne spojka ale nedával jsem tomu nějakou velkou pozornost po asi 2 dnech to začalo být horší a to tak že když jsem měl zařazenou rychlost a držel jsem spojku a přidával plyn tak se motorka i přes to rozjížděla ne že by jsem se rozjel nebo tak ale prostě popojížděla což by asi dělat neměla ale i přes to jsem to nechával být no a den na to mi začal pionýr dělat to že když jsem zařadil 1 nebo 2 tak to jakoby přeskočilo na neutrál tak už jsem začínal mít obavy,tak jsem se jel naposled projet než se na to půjdu kouknout jenže po půl hodině jízdy jsem jel a z ničeho nic nešlo zařadit tak jsem sundal kryt a trochu zahýbal řadící pákou jestli není v nějaký blbý poloze a najednou šlo zase v pohodě řadit. Tak jsem jel dál a po 10 min znova to samý jenže už nepomohlo ani zahýbáním čepem nebo řadící pákou a to nejlepší bylo že mi tam zůstala jednička a ke všemu přestala fungovat spojka takže i po zmáčknutí spojky jsem motorku nemohl tlačit takže jsem zůstal na místě kde jsem pionýra nemohl ani roztlačit no potom se mi ho povedlo roztlačit dojel jsem domu a teď nevím jestli jsou třeba v háji kolečka nebo tak. Jsem v tomhle nováček tak se do toho nechci hned pouštět abych něco ještě nepodělal

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    9.5.2020 od paja.oni

    Ahoj, podle mě je spojka v haji. To znamená lamely. Řazení bych to nepřisuzoval.Vsechny příznaky to splňuje.

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.5.2020 od libor600

    Pokud se neuvolnil spojkový koš, tak to vypadá na prasklou řadicí vidličku. to nasvědčuje že s tím nejde hnout ( cpe se do sebe vic koleček než je potřeba).

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.5.2020 od Kafoholik

    No, především ta spojka , pokud nevypíná, tak to chce seřídit. Pak se uvidí co se děje s řazením.

    Postup: na pravém víku je vypínací páčka spojky.
    - Povol lanko u páčky na řídítku, co ti stavěcí dutý šroub dovolí. ( podle mě se ti to povolilo ... ale uděláme to celé)
    - Trubkovým klíčem 10 povol zajišťovací matku na šroubu co je ve víku motoru
    - plochým šroubovákem dotáhni stavěcí šroubek až ucítíš že se o něco opřel ( lehký odpor ) . Pak o otáčku povol.
    - Trubkovým klíčem dotáhni matku tak, že vnitřkem prostrčíš šroubovák a podržíš ten stavěcí šroubek aby se nehnul Na trubkový klíč nasaď třeba 14 ku očko, nebo co pasuje a dělej to tím, tyčka ti nepůjde použít, protože překáží šroubovák.
    - Pak na finále u páčky dutým šroubem dopni lanko tak, aby ta konci páčky zůstal volný chod nejméně 5 mm.
    - Důležité: ten seřizovací šroub u páčky má kontramatku, tou to zajisti aby se nepovoloval, jinak se ti to vibracemi zase povolí.

    Pak zkus vyřadit a projet to s funkční spojkou, uvidíš co bude.

    Doplnit odpověď

  • 0

    12.5.2020 od ja1

    podle mne povolený spojkový koš, je zajištěn matkou a ohnutou podložkou a má obracený zavit. musíš sundat dekl a sundat talířek na 5 pírkach . pod ním je matka.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist