globalmoto_duben_nolan




Kontrolka variátoru

  • 0

    10.9.2019 od MilanBAT

    Zdravím všechny Silverwingáře,
    po nedělní vyjížďce se mi rozsvítila kontrolka V variátoru, potřeboval bych poradit, zda je to díky opotřebovanému řemenu a nebo je to dáno stavem kilometru? Na tachometru mám neco okolo 24000km.
    Nemám ke skůtru manuál, tudíž nevím ktetá bije.
    Děkuji předem za odpovědi zdravím Milan

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 1

    10.9.2019 od kelíj

    Ahoj, interval kontroly řemene je právě 24000km. Dopručuji kontrolu řemene, rozhodujícím faktorem pro výměnu je šířka, méně než 25mm znamená výměnu za nový. Pokud podržíš stisknutá obě tlačítka tachometru, zapneš klíček zapalování, kontrolka zabliká a po puštění tlačítek zhasne. Tím se zbavíš rozsvícené kontrolky. Ale kontrolu řemene bych rozhodně nepodceňoval, je to jen pár šroubků. A variátorový prostor si určitě vyčištění zaslouží, stejně jako jeho filtr. Tak ať to jezdí.

    Doplněno:

    Ok, děkuji doufal jsem v to, vzhledem k tomu, že kontrolka neproblikávala, ale rozsvítila se po nastartování, neboli po nastartování už nezhasla. S tím resetem chyb si mi moc pomohl, nevěděl jsem to. Víc takových na fórech, mnoho kilometrů bez problému, ještě jednou moc děkuji Milan

    10.9.2019 od MilanBAT

    Ahoj, nový řemen má šířku 26.2mm, ale záleží na výrobci, může se lišit. Obecně platí, že čím užší řeman, tím menší max. rychlost ale víc síly. V tvém případě se kontrolka rozsvítila kvůli servisnímu intervalu. Není třeba se děsit, řemen bude ještě o. k. Ve variátoru není žádné čidlo, všechny údaje jsou z řídící jednotky, která porovnává rychlost, otáčky motoru a polohu škrtící klapky. Jura

    10.9.2019 od kelíj

    Ahoj, nevíš prosím Tě jaký rozměr má nový řemen? Znamená to tedy, že kontrolka se rozsvítila kvůli kilometrům a né, že by to mělo vlastní kontrolu opotřebení řemene?

    10.9.2019 od MilanBAT

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist