yamaha_demo_tour




VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Luca_69 (11) napsal 11.09.2013 v 07:57

Nový firmware tam mám a tady je další z zatěžkávacích zkoušek pro kameru ráno po šesté hodině když bylo ještě relativně přítmí a zataženo zkouška pro nastavení 720p a 120 f/s tedy zpomalené video

Suxela (0) napsal 10.09.2013 v 21:18

Luco, díky za video, je vidět, že pokud někdo nechce rybí očko, musí si nastavit úzký úhel. Pokud chce vidět celu zcénua nevidí rybí oko, tak široký. Podívej se ještě na nový firmware, mají jej na stránkách, psali to na facebooku.

Luca_69 (11) napsal 10.09.2013 v 10:28

jen zkouška v práci. Zatím nemohu nic moc říct, zkouším ji od včerejška. Sám jsem zvědav. Ale je pravdou že fotky se mi z toho hrubě nelíbí.

nastavení na širokouhlo
//youtu.be/fiFvkWIUe-8
na uzko
//youtu.be/1WXWiViN_IM

Suxela (0) napsal 08.09.2013 v 19:01

Přátelé, nějak se to tady svezlo, prosím pochopte, že toto je článek na kameru Actionpro X7, která je jak se zdá novinkou na trhu a příchází z Německa. Relavantní by bylo, kdyby sem přispěl někdo, kdo tuto kameru vlastní a mohl k ní něco říci co nebylo ve článku, nebo by alespoň vznesl dotaz na nějž by někdo zodpovědný odpověděl. Takto se o této kameře nic nedozvíme. O ostatních kamerách které jsou na trhu dloho a jsou slovutných značek bylo napsáno mnoho. Na německých serverech se píše o této kameře jako o nejlepší nebo o špičce, která má místo na trhu, kupř. zde:

//www.helmkamera-systeme.de/index.php/cat/c48_Actionpro-X7-Actionpro-X7.html

Pokud X7 má senzor Sony Exmor, jaký mají jiné špičkové kamery? Pokud X7 má výdrž skoro 2h i s
displejem kolik mají konkurenční kamery? Pokud má chipset Ambarella A7, jaký mají jiné kamery? Pokud má X7 8 asférických skel, kolik mají jiné kamery a jak je to důležité? Pokud má X7 wifi na iPhone i na Android, jak to řeší ostatní kamery kromě GH3 BE? Pokud má X7 speciální mód pro potápěče (přidává červené spektrum) - mají toto jiné kamery? Pokud X7 umí časosběr i slowmition převádět rovnou do video souboru - bez střihacích programů - umí to jiné kamery, popř. které? Atd. to jsou také důležité věci, které by bylo fajn, kdyby zde někdo z filmařů a profíků ohodnotil. Díky všem za info ke kameře X7. Kdo ji máte, prosím pište zde.

Rocky_CS (0) napsal 07.09.2013 v 11:18

Ahojte, chcel by som sa tiež zapojiť do diskusie.

Som profesionálny filmmaker a po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol, spomedzi všetkých kamier, pre GoPro H3 Black E. Nebudem spomínať všetky dôvody, len by som obhájil niektoré veci uvedené v článku & pridal pár postrehov:
- absencia displaya na GoPro je len PLUSom, nakoľko má GoPro viac batérie pre svoje fungovanie; nie je na nej zbytočná vec ktorá sa pádom poškodí (display)
- GoPro má množstvo jednoduchých UPDATEov, z ktorých posledný umožňuje dokonca aj prezeranie už natočených či nafotených materiálov priamo cez smartphone
- už minulé update-y priniesli možnosť nastavenia kamery a spustenia na diaľku, cez smartphnoe
- smartphone plnohodnotne nahradí display - som na motorke, kamera na helme, smatrphone v ruke a pozerám si či mám kameru dobre nastavenú, potom si ju takto zapnem

V mojich očiach hrá pre GoPro fakt, že má veľmi veľa kvalitných doplnkov, ktoré sa dajú skutočne lacno zohnať z e-bayu a iných serverov.

A upravovanie? Mám digitálne zrkadlovky, točievam s RED EPIC a musím povedať že sa obraz z GoPro dá vhodne upraviť tak, aby medzi spomínané zapadol. Len to treba vedieť ;)

P.S.: CUNAS - bez útočenia, zdá sa mi že nemáš taký prehľad ako by bolo potrebné, nakoľko nemoťnosť prezerania materiálov z GoPro vyriešil update. Display by som na GoPro ani podobnej kamere nechcel, stačí Ti pozrieť si crashtesty - kamera prežije, display nie. Čo sa týka príslušenstva, 20tis. sa mi zdá naozaj veľa, ked ja som dal necelých 700€ do: GoPro 3 black edition (v balíčku základné úchopy, 2 dvierka, diaľkové ovládanie, lepiace úchyty); sada 51 chytov (palica, svorka pre statív, prísavka, uchytenie na tyč (bike, moto, ... ), poistné lanko, 20 lepiacich chytov atd.) ; nový kit pre potápanie; 3 batérie + sieťová nabíjačka; filtre pre podvodné potápanie; frame (rámček okolo kamery)

molex (12) napsal 05.09.2013 v 12:32

To Cunas:
Viděl jsem těch videí samozřejmě víc, kompenzaci světla má evidentně lepší GoPro i ve srovnání s Driftem a dalšími. To že tady obraz "poskočí" jak se o X expozičních čísel upravuje - na to prostě s GoPrem zvyklý nejsem (viz např. to video co jsem posílal cca na 3:23). Prostě to nedělá - změny expozice jsou plynulé. To že uvádíš, že většina lidí videa jen sestřihá (nekompenzuje kontrast, jas, exozici...) to snad ještě víc nahrává GoPro, že video je použitelné rovnou. Že Youtube snižuje kvalitu je jasné ale když mám dvě videa složená v jednom, tak snad obě jsou zkreslena stejně ne?
A ano, GoPro se platí za značku, určitě, ale tou značkou vím co kupuji a nemusím koupit 3 kamery abych zjistil, která je dobrá... Rozdíl cen proti těm ostatním je cca 10-15 % tu tisícovku si připlatím, za to , že vím co kupuji... Naopak videa ze zrcadlovky jsem musel kompenzovat, ty z GoPro se mi jevila jak kontrastem a podáním barev tak expozicí lepší...

Cunas (1) napsal 05.09.2013 v 12:23-1+2

to Molex:
gratuluji k nezávislému testu, který jsi provedl na základě videí na serveru, který veškerá do něho naimportovaná videa degraduje tím, že mění jejich paramety.
Osobně jsem velkým zastáncem GOPRO od kterého aktivně používám dvě kamery ke kterým mám zakoupené jenom doplňky za bezmála 20tis.,- Kč
OVŠEM je potřeba se pozastavit nad jinou věcí než jenom nad tím, že vypadá stejně a není to už originál GOPRO. Je potřeba se pozastavit nad tím, že 90% uživatelů video jenom jednoduše střihne a nedělají nějaké zásadní úpravy a někteří ani nestříhají a nejsou schopni ani niance, které uvádíte rozeznat. Nehledě na to, že vámi uvedená fakta o absolutně irelevantní pokud test neprovedete sám a hodnoty a výstup neposoudíte na výstupu, který jde přímo z kamery. Dále je potřeba se pozastavit nad tím, že se konečně tvoří konkurence právě společnosti Gopro, která svou úžasnou marketingovou kampaní a opravdu ojedinělou kamerou, která ve své době udělala díru do světa. Osobně si myslím, že kamera ActionPro X7 je složena ze špičkových komponentů, které jsou dokonce lepší než ty které používá Gopro a kamera je s větším vybavením minimálně o třetinu levnější než nabídka konkurence. Když se podíváte na cenu doplňků, které jsou materiálově a kvalitou absolutně ve stejném provedení jako Gopro tak ta je také podstatně lepší! Myslím, že opravdu už je potřeba zamyslet se i nad tím, jestli neplatíme někomu jenom za značku a jestli nám to za to stačí. Měl jsem možnost s Gopro natočit několik videí a řeknu Vám není nic horšího než natáčet a nevědět co a čekat jak to dopadlo, nemoci se podívat na již natočená videa, apod... mohl bych se rozepsat ještě více, ale asi bude lepší, když si kameru koupím a vyzkouším ji, protože pro mne je to super nabídka a stejně každé video potřebuje nějakou úpravu ve střihovém software a i z Gopro musím videa ladit, aby vypadaly k světu.

deep-sk (474) napsal 04.09.2013 v 11:41

mate niekto skusenosti s kamerou LiquidImage Ego HD?
//www.liquidimageco.com/products/model-727-the-ego-1
//www.m-link.sk/kategoria/liquid-image-hd-kamery/liquid-image-ego-full-hd-black/

zaujimalo by ma porovnanie s GoPro, popripade s tou Actionpro X7

diq

GuliR6 (0) napsal 03.09.2013 v 17:09

Cena nic moc.. To už bych raději sáhnul po magicam.. Osobně mám Drifta a nemůžu si na něj stěžovat.

Kosmodrak (0) napsal 03.09.2013 v 16:51

Osobně mám zatím zkušenost pouze s Actionpro X7 a když jsem nesl záznam střihačům z Itálie, tak se ptali, jestli je to z gp2 nebo gp3. Při zjištění, že se jedná o actionpro vytřeštili oči. Zřejmě tu značku neslyšeli, každopádně bez jediného zaváhání záznam použili a ihned pustili do světa.

Osobně mě toto porovnání zajímá a chci také zkusit natočit video za použití obou kamer, tak pak možná uvidím rozdíl.

Ve videu záznam z GoPro i Actionpro, tak si můžete udělat obrázek.

<iframe width="480" height="360" src="//www.youtube.com/embed/wsJyWY4NBds" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Writeon (0) napsal 03.09.2013 v 16:44

No já vám nevím. Koupil jsem si Goclever DVR sport, je o dost levnější a na obyčejný nahrávání v HD 720p dostačujicí. Display má taky. Jasně ve tmě nenatočí tak dobře jako kamera skoro za 10K, ale udělá tu samou službu.

Suxela (0) napsal 03.09.2013 v 15:48

Já bych zase podporoval trochu konkurence, aspoň se ceny trochu sníží. Pokud je kamera X7 vybavena senzorem Sony Exmor, který je i v průmyslových kamerách pro lepší noční vidění, má displej a spoustu vybavení, tak to stojí za zvážení. Já zase našel srovnávací video, kde X7 jasně předčí slavnější kameru. Tak teď se v tom vyznejte.
Na stránkách Actionpro.de mají videa uložena na Vimeu, kde je známo, že kvalita je lepší než youtube a ty videa jsou super - ať mi někdo řekne, že ne. Jinak díky za recenzi. Jen to první video se mi nepodařilo spustit. Kde je problém umě? Vám to jde?

//www.youtube.com/watch?v=eo2KDwZ7OsA

tomič (6) napsal 03.09.2013 v 13:36-1

mě zaujala hned první slova odolna proti vodě a otřesum, no pochybuju u gopro sem si to taky myslel než praskl držák v pulce a kamera pryč samozřejmě ani prodejce ani oficialní distrybutora to nezajíma..což u mě u této značky nezanechalo dobrý dojem

JerryTheRay (75) napsal 03.09.2013 v 11:15

Teda za ty prachy nic moc...jediná výhoda je asi ten displej, ale ten se dá koupit i na GOPRO... Jinak pěknej článek...

juris88 (3) napsal 03.09.2013 v 11:12-1+4

text je napsany pekne ale kvalita videa stoji absolutne za hov...

karf (54) napsal 03.09.2013 v 08:15+1

Proti gopro bez displeje je to docela cihlička
//actioncam-freestyle.de/actionpro-x7-vs-gopro-hero3-black-edition-abmessungen-mitohne-schutzgehause/

therealmatysek (2) napsal 03.09.2013 v 07:36-5

Contour je nejlepší

z-x-r (-9) napsal 03.09.2013 v 07:36

opet neforemna cihla... Na helmu nepouzitelna.
Proc nema tvar sony a jeste lepe Driftu?

molex (12) napsal 03.09.2013 v 06:03-1+11

Další rádoby kopie GoPro, která je o pár korun levnější a přitom trpí podobnými dětskými nemocemi jako většina ostatních levnějších kamer. Špatná kompenzace expozice i o něco horší kvalita videa... Udělal jsem si nezávislý test - na youtube našel video obou kamer a zakryl si dolní pravý a levý okraj obrazovky kde je napsáno, čím je video točeno (je tam GoPro a tato ActionPro X7) po asi 10 sekundách jsem si objektivně stanovil, které video je kvalitnější a ano, dle mého očekávání to bylo GoPro. Nechápu, jak někdo může uvažovat o něčem jiném, než celosvětově používaném a ozkoušeném produktu a chce kvůli ušetřené tisícovce riskovat a experimentovat sám na sobě... Asi to není úplně špatná kamera, ale v této cenové kategorii bych jí asi nikdy nekoupil, když můžu mít to nejlepší téměř za stejné peníze...




TOPlist