yamaha_demo_tour




IX. Ariel Rally 2012

V období od 26. 7. do 29. 7. 2012 se tentokrát na Jindřichohradecku konalo tradiční již deváté setkání majitelů a milovníků této anglické značky, kterých se sjela čtyřicítka, nejstarší z Arielů pocházel z roku 1928. Přijeli je podpořit i mnozí kamarádi, na dalších zajímavých motocyklech převážně anglické výroby.

Kapitoly článku

Setkání Arielů, které je tradičně plánováno na polovinu školních prázdnin, se koná pokaždé v jiném koutě naší vlasti  v turisticky zajímavé lokalitě.
Vždy pod taktovkou toho člena nebo členů Ariel klubu, který v tomto teritoriu žije. Letošní setkání připravil svérázný Milan Hujer Vocílka. Program byl opravdu pestrý. Základnou odkud „arielisté“ podnikali své výjezdy, byl penzion Najdek .
Musím také připomenout, že vyjížďky Arielů nejsou vedeny ve stylu „lážo plážo“. Svižnou jízdou dokáží denně při svých vyjížďkách zhltnout mnoho desítek mil. Ve čtvrtek účastníci setkání udělali výjimku. Nezasedli za řídítka motocyklů, ale uvelebili se v autobuse, který vyrazil směrem Humpolec, pivovar Bernard. Důvody tohoto jednání není třeba rozebírat.
V pátek následovala vyjížďka Jindřichohradeckou úzkokolejkou. Poté společná fotografie před prvorepublikovým zastoupením Arielu v Jindřichově Hradci.
 
V sobotu  účastníci vyjížďky nejprve zavítali do Leteckého muzea v Deštné. Odpoledne se had motocyklů  proplížil ulicemi Jindřichova Hradce na náměstí Míru, kde se konala výstava strojů. Účastníci výletu se nevěnovali pouze občerstvení  v okolních kavárnách a pojídání speciálně připravených Ariel koláčů. Mimochodem výborných! Někteří použili v dusném létě i mobilní sprchu.
Téměř všichni se po té zapojili do velké akce pokus o nový rekord o sestavení pětilisté růže z lidských postav, pod heslem: ZLATÁ RŮŽE V POLI MODRÉM, VZPOMEŇ NA JINDŘICHŮV HRADEC V DOBRÉM! A uznávám, že pohled na obrazec z výšky je opravdu úchvatný a rekord byl komisařem pelhřimovské agentury  Dobrý den  uznán. 
A jako památku si účastníc Ariel Rally odnesli ze sektoru 9 na památku modrá trička. Po té se nad Jindřichovým Hradcem přehnal prudký déšť, po kterém se motocyklisté postupně vraceli na svoji již zmíněnou základnu. Tu si všichni pochvalovali jak pro výbornou mezinárodní kuchyni, tak pro dobré uschování motocyklů. U těch bych se zastavil na závěr. Největším magnetem byl čtyřlístek čtyřválcových Arielů Square – Four. 
Dva stroje byly předválečné a zbývající dva poválečné výroby. Jeden z nich byl osazen zajímavě tvarovanými čtvrtkruhovými kufry. Na rally přijeli i účastníci z Rakouska a Polska a tak  celé příjemné setkání na jihu Čech dostalo punc mezinárodní akce.
.
A kde se uskuteční setkání příští rok? To v současné době není známo.
Pro desátou Ariel rally bude jistě vybráno atraktivní prostředí. Podrobnosti se jistě včas dozvíme i na internrtových stránkách Českého Ariel klubu.

Informace o redaktorovi

Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist