globalmoto_kveten




Yamaha Umbrella Girls 2008

Vedle profesionálních najatých modelek letos v Brně na startovním roštu superbajků stály také dvě krásné „normální“ motorkářky, pro které ty dva dny na startu a v boxech byly splněním jejich velkého snu. České zastoupení Yamahy se rozhodlo nastartovat tradici, podle které budou továrním jezdcům Yamahy na startovním roštu WSBK v Brně dělat společnost dívky vybrané v společném castingu Yamahy, časopisu Motohouse a webu Motorkáři.cz. Tyto dívky se budou vyznačovat nejen půvabným vzhledem, ale také nadšením do motorek.

Zajímá vás, jak probíhal casting a následně celý víkend očima dívek, které nakonec stály na startovním roštu? Zeptali jsme se jedné z dvou vítězek, jak celá soutěž probíhala a hlavně jak si celý víkend v těsné blízkosti závodníků a našlapaných motorek obě užily.



Proč jsi se přihlásila do soutěže o Yamaha Umbrella girls?

Když jsem koukala na MotoGP, tak jsem záviděla těm krásným štíhlým slečnám, že tam můžou být a ten deštník držet. Párkrát se mi o tom i zdálo, že jsem se mezi ne dostala, ale pak přišlo holt probuzení. Nicméně to byl jeden z mých vytoužených snu a světě div se, ono se to splnilo. Takže důvod byl pokus o splnění snu.

Jak probíhal casting a kdy jsi se dozvěděla, že jsi byla vybrána?
První podmínka byla poslat aktuální fotografie, takže jsem popadla kámoše, strčila mu do ruky foťák a on vytvořil pár snímků. Ty jsem poslala na mail a pak jsem čekala na odpověď. Postoupila jsem a čekal mě výlet do Prahy, aby si mě porota změřila pohledem a rozhodla, zda mě vyberou či ne. Den poté jsem se dozvěděla, že mě vybrali. Mít po ruce motorku, tak jí nandám radosti až do červenýho :)


Co byl váš úkol kromě držení deštníku a jak probíhal kontakt s jezdci teamu Yamaha?
Úkol nebylo pouze držet deštník na roštu. Snad největší dřina, pro holčinu zvyklou na tenisky, bylo chodit na podpatkách celý víkend. Procházely jsme se s deštníkama po paddocku, usmívaly se a nechávaly se fotit. Nejvíc akční byli jak jinak Italové. S Veronikou (ta druhá výherkyně) jsme si to pořádně užily - přece jen tolik pozornosti najednou se žádné holce jen tak nedostane. Pak jsme stály na soukromé autogramiádě jezdců a usmívaly se na okolí. Jinak hlavní bylo držet deštník závodníkům na roštu, tam jsme byly dvakrát. Já stála u Hagy, ten moc nemluvil a ani jeho team příliš nekomunikoval, jinak tam byli super lidí, byla sranda.

Jaký byl celý závodní víkend?
Pro mě to bylo úžasný. Výborný zážitek, všude kolem motorky, vůně nových pneu, nepopsatelná atmosféra. Byla jsem na takové velké akci prvně, takže sem byla jak v Jiříkově vidění. Ale v sobotu večer se únava projevila a hlavně se ozývaly nohy-puchýře a otlaky, nicméně druhý den nohy trpěly znovu. Ale co by ženská pro krásu neudělala! Taky jsem měla možnost projet se na skútru po "obslužce", toho jsem samozřejmě využila. Byl to nářez, vidět z pár metrů, jak to kluci pouští rychle do zatáčky. Ale musím vyzdvihnout také italské kuchaře, vařili výborně a já byla pořád nacpaná, jen mi tam chyběla vyhlášena italská zmrzlina. A dokonce jsme měly možnost se v autě svézt po trati, to bylo taky parádní, vidět, jak je vyjetá stopa a kde se opravdu jezdí.

Tvůj největší zážitek z celého víkendu?
Zážitků je plnej pytel, ale pár teda vyberu. Velkej zážitek bylo vidět Troye Corsera v šedých trenclích, to se asi jen tak někomu nepoštěstí, ale opravdu smě obě jen koukaly!! a fotily :) A pak určitě stát na roštu těsně před startem. Tam se mi splnil ten můj sen.


Vlastníš sama nějakou motorku?
Jo, momentálně vlastním malý silniční enduro od Hondy - Varadero 125, ale po těch pár letech už je to slabý, člověk dojede kamion a pak je odsouzenej k jízdě v 90 s prémií kamínků, co ťukají do plexi. Jinak si nestěžuju holt je to 125, tak to tolik nejede.

Jaké typy motocyklů se ti nejvíce líbí a kterou by sis koupila?
Nejvíc samozřejmě "zalehávačky". Sice mi dost lidí říká, jak je to nepraktický, hlavně táta, ale když si na to člověk jednou sedne a otočí plynem, tak se zamiluje. Takže na jaře plánuju novou kočičku do garáže. Jelikož sem holka a koukám i po tom, jak ta motorka vypadá, a ne jen po technických vlastnostech, tak sáhnu po nějakym 6ti kilu a nejspíš v barvách Replica nebo modrou, aby mi to ladilo k helmě ;-). Takže když se zadaří našetřit přes zimu, na jaře vyjedu s novou!

Jaká byla tvoje kolegyně, která také vyhrála?
Verča byla super, trošku jsem se ze začátku bála, aby to nebyla nějaká nafoukaná Barbie. Byla to prima holčina a pořád jsme byly spolu a vzájemné se fotily na památku. A jak jinak, taky probíraly chlapy, to je takový vděčný téma. Obě jsme byly z víkendu hodně nadšený.



Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Jan Svoboda - (Odebírat články autora)




TOPlist