ktm_unor




Yamaha nabídne kapoty pro XSR900

Snad každý výrobce nabízí ke svým modelům větší či menší množství doplňků od samolepek na ráfky přes plexi až po laděné výfuky. Občas se ale objeví originální díl, který buď výrazně změní, nebo výrazně prohloubí charakter daného stroje. To je případ kapot pro Yamahu XSR900.

Kdo jste viděl naše testy Yamahy XSR900 druhé generace, případně slyšel naše vánoční redakční rozjímání, asi si vzpomenete, že právě XSR nás hodně oslovilo. Ta motorka je tak hrubá až sprostá, a to jak projevem, tak designem. Ten rozhodně není všem po chuti, a buď se do něj zakoukáte, anebo nikoli, nic napůl neexistuje. Jak streetfighter z osmdesátých let, inspirovaný závodními speciály. Jenom by to chtělo krovku a třeba i nějakou kapotku na světlo, říkali jsme si při testech…

XSR se jako retro jenom tváří...

Yamaha nám asi chtěla udělat radost, protože již od příštího měsíce by přesně tyhle dva komponenty měly přibýt do katalogu originálních doplňků pro XSR900. Ten je pro tenhle model poměrně rozsáhlý, a to byste si řekli, co s takovým naháčem. Jenomže to máte vyhřívané rukojeti, nějaké ty pěkné páčky, víčka, držák RZ, samozřejmě výfuk od Igora ze Slovinska (Akrapoviče, ne Brezovara), potom brašničky… V nějaké větší změně stylingu jste se zatím ale museli angažovat sami. Co nevidět si ale z XSR budete moci udělat pořádného kafáče pomocí dílů přímo od Yamahy.

Jak přední kapotka s malým plexi, tak zadní krovka jsou vyrobené z plastu zesíleného skelným vláknem a dodávat se budou rovnou již v barvě, tedy buď v černo-šedo-červené, anebo modro-žluté, a zaplatíte za ně lehce přes 14, resp. necelých 10,5 tisíce korun. Naší redakční volbou by samozřejmě byla ta modrá, nicméně mít doma černé XSR, určitě mu tyhle doplňky nadělím, protože s nimi celá motorka dost ožije. Však to vidíte na fotkách, kde je XSR vybavené poměrně bohatě a ještě pro efekt zbavené držáku RZ, což samozřejmě v reálu do provozu těžko uděláte. U modrého bych si nebyl úplně jistý tou přední kapotou, protože mně se XSR líbí s tím svým drzým vytrčeným světlem, ale krovka ve stylu starých TZ je prostě absolutní nutnost!

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist