globalmoto_duben_nolan




Nová Yamaha FJR 1300 v ČR

Jednu ze zásadních novinek letošního Intermotu včera slavnostně přivítal v ČR dealer značky Yamaha na Vrbovce. Podvečerním programem na prodejně firmy Y Moto Praha, která je zatím jediným místem v ČR, kde můžete novou FJR1300 vidět naživo, provedl známý moderátor a herec Martin Zounar.

Kapitoly článku

Ten má jak známo k motorkám a značce Yamaha hodně blízko. Za svou bohatou motorkářskou kariéru vystřídal už hodně  modelů, ale nejraději vzpomíná na kilometry, strávené za řídítky XJR1300. Hluboko v paměti mu zůstala také expedice do Afriky, kterou absolvoval v sedle Yamahy XT660. Sám byl určitě zvědavý, čím ho nová FJR1300 překvapí, takže  úvodní část programu zkrátil na nejnutnější minimum a pak už musela rychle plachta z motorky dolů.
Protože jsme novou FJR podrobně představili už v reportáži z kolínského Intermotu, zopakujme jenom ve stručnosti přehled inovací. Nové tvary dostala kapotáž, přední plexištít a světlomet s pozičními LED diodami, které jsou i v integrovaných předních blinkrech. Modernizovaná je také přístrojovka a ovladače. Dražší verze FJR1300AS má navíc elektronicky stavitelný podvozek.
Seznam elektronické výbavy pokračuje kontrolou trakce, tempomatem, dvěmi palivovými mapami. Poloautomatická převodovka u modelu FJR1300AS dostala navíc novou funkci Stop mode, která po zastavení na křižovatce sama zařadí jedničku, a usnadní práci při popojíždění městem.
Pokud jste to nestihli v pátek, můžete si na novou Yamahu FJR1300 prohlédnout na Vrbovce každý všední den od 10 do 18 hodin. Prodejní cena zatím nebyla stanovena, ale dá se očekávat někde na podobné úrovni jako u předchozího modelu, tedy těsně nad hranicí 400 000 Kč za základní verzi. Za FJR1300AS to pak bude o několik tisícovek víc.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz
Související firma
  • YMoto Praha

    Oficiální prodej i servis skútrů a motocyklů Yamaha. Najdete nás v pražském motocentru Vrbovka.




TOPlist