globalmoto_kveten




Výstava Motocykl 2007

Kapitoly článku

V dnešní reportáži z výstavy se zaměříme na zajímavosti a novinky v oboru motocyklového příslušenství. Výstava v této oblasti samozřejmě nabízí tisíce produktů, takže jsme se zajímali především o věci, které na českém trhu dosud chyběly nebo se něčím odlišují. Podívejte se s námi, na co jsme při toulkách výstavními halami narazili. V Křižíkově pavilonu C je na stánku zastoupení pneumatik Avon kromě velkého výběru hlavně silničních gum k vidění v současnosti nejširší sériově vyráběná motocyklová pneumatika na světě. Pod označením Monster VRM-302 o velikosti 360/30 R18 se opravdu skrývá obrovská černá bestie, která z boku připomíná spíše soudek než pneumatiku.



Další zmínku bych rád věnoval stánku společnosti Geneze, která od této sezóny dováží do ČR kompletní sortiment helem značky Schuberth. Odklápěcí helmy Schuberth Concept a její následník Schuberth C2 patří mimo jiné i díky vysouvací sluneční cloně k nejvyhledávanějším modelům cestovatelských helem vyšší třídy. Kromě odklápěček ale tato značka nabízí také sportovní helmu Schuberth S1, která vyniká výbornou aerodynamikou a na německých diskusních fórech se o ní hovoří jako o nejlepší helmě pro majitele Hayabus. O kvalitě designu a zpracování helem značky Schuberth hovoří i to, že jde o zakázkového výrobce helem prodávaných pod značkou BMW.




Od helem jsme zamířili k motocyklovým zámkům. V expozici Abus je poprvé k vidění nový zámek na brzdový disk s alarmem pod označením Granit Detecto X-Plus 8000. Jde o opravdu masivní a těžký zámek, který po nasunutí na brzdový disk aktivuje alarm a na pohyb či otočení krytu zámku reaguje hlasitým alarmem. V průběhu sezóny vám určitě přineseme recenzi tohoto produktu.




Další zajímavostí je nový systém kufrů na stánku Moto S&P. Boční kufry Givi Monokey V35 mají chytrý tvar, díky kterému při stejném objemu tolik nevystupují do stran a nezhoršují jízdní vlastnosti a šířku motocyklu. Sice vyžadují využití speciálního trubkového nosiče PLX, ale zase nabízejí pevnější uchycení než předchozí modely.


U stánku Sensormet v Křižíkově pavilónu E jsem si prohlédli speciální batohy pro motorkáře značky Kriega. Kromě špičkového provedení z nepromokavých materiálů a luxusního zpracování se od běžných batohů liší hlavně konstrukcí popruhů. Popruhy totiž nevedou klasicky pouze kolem ramen, ale zacvakávají se do desky na hrudníku a díky tomu neškrtí ramena ani netáhnou ruce dozadu - veškerý tah drží pouze hrudník. Dále používají promyšlený systém dotahování popruhů pomocí poutek, která lze snadno uchopit i v rukavici. A na to, že je na ně poskytována desetiletá záruka, ani nejsou až tak drahé.


Hodně lidí by taky mohl zajímat stánek firmy MTT (zkratka pro Móda, Tuning, Technika), který najdete hned vedle našeho stánku Motorkáři.cz v pavilonu D a který nabízí sortiment německého obchodního řetězce Louis. Na výstavě za symbolickou cenu zakoupíte katalog, doma vyberete a pro „věci od lujze“ už nebude nutné vyrážet přes hranice.


Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist