globalmoto_duben_nolan




Veletrh Intermot bude nově každoročně!

V době kdy už se roky hovoří o tom, že fenomén motocyklových veletrhů pomalu upadá, přichází s velkým oznámením pořadatel německého Intermotu Koelnmesse. Výstava, která se až dosud konala v Kolíně nad Rýnem jen jednou za dva roky, se bude od letoška konat každoročně, a to dokonce v novém termínu.

Pište si do svých diářků a kalendářů termín od 5. do 8. prosince 2024. A potom stejný víkend i pro rok 2025. Právě tehdy se otevřou brány kolínského Intermotu, které se až dosud otevíraly jen jednou za dva roky, a navíc na začátku října. Nově veletrh přechází na roční formát, stejně jako EICMA v italském Milánu. Už tak nenastane situace, kdy se Intermot kvůli zrušenému ročníku 2020 nekonal po dlouhé čtyři roky.

Vedle toho, že se na výstavních plochách kolínského výstaviště postaví nové motorky, objeví se zde taky příslušenství a vybavení nebo doprovodný program. I když tisková zpráva přímo nezmiňuje stavby, úpravy a přestavby, které byly pro Intermot typické, lze docela určitě počítat i s nimi. Frekventovanější možnost jak na jednom místě zkouknout, ale rovnou i osedlat a ošmatlat maximum nových motorek, ocení spousta evropských motorkářů, a to včetně těch českých, kterým nestačí každoroční tuzemská jarní výstava. Do německého Kolína je to přece jenom o dost blíž než do italského Milána.

V tiskovce se pořadatelé chlubí také tím, že ještě než začaly oficiální registrace vystavovatelů, svou účast už potvrdila evropská zastoupení Yamahy a Kawasaki, ale hlavně BMW Motorrad. U Němců se jedná o velké překvapení, protože BMW v době covidové pandemie vystavilo všem výstavám stopku a přesunulo veškeré odhalování nových modelů do online světa.

Na druhou stranu lze na nový každoroční formát Intermotu nahlížet i s určitými obavami. Vyvstává samozřejmě otázka, zda se dva největší evropské veletrhy, které se nyní konají každý rok a jen měsíc od sebe, nebudou tak trochu kanibalizovat. Pro návštěvníky je možnost výběru samozřejmě ohromným plusem, uvidíme ovšem, jak na to zareagují samotné motocyklové značky a jejich zastoupení.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist