yamaha_demo_tour




Pařížský motosalon a první novinky 2006

Na začátku října se koná světová motocyklová výstava v Paříži. Podívejte se s námi, jaké novinky již výrobci odhalili.


Během září přineseme další informace o novinkách a výstavě, ze které pro vás naši redaktoři přinesou sérii podrobných článků. Zatím se ale podívejme, co již bylo prezentováno a na co se můžeme pro sezónu 2006 těšit.

Aprilia


V Paříži se spekuluje o představení nového modelu Aprilia 1000 Tuono. Ostatní novinky, jako je Futura 2006 či úplně nový naháč šestistovka (konkurence dvojici Fazer-Hornet), se můžeme tešit až ke konci roku na výstavě v Milánu.

Beta


Další italská značka využila úspěchů modelu Beta Alp 4.0 a představí nový model Motard 4.0.


BMW


Vloni si BMW nechalo většinu novinek až na konec roku do Milána, jak to asi bude letos? Očekává se nový sportovní cesťák K1200GT odvozený od K1200S. Určitě se také časem objeví nové naháče s boxerem R1200 - zatím se ovšem hovoří o výrobě až roku 2007. Největší novinkou však bude představení řadového dvouválce odvozeného od modelu K1200, pravědpodobně o objemu 650-800 ccm, který nahradí stávající řadu F650.

Buell a Harley-Davidson


Američané přivezou do Evropy ukázat novinky, o kterých jsme již psali zde: Buell a H-D. Přesto stále zbývá prostor pro další spekulace, protože návrhářům HD se nelíbí objemová nadvláda Triumphu Rocket a údajně se zabývají návrhem modelu s motorem 2,4 litru.

Ducati


Ducati si nechá nové modely až na konec roku do Milána. Očekává se nový Monster a další retromodely z programu Ducati Sport Classic.

Kawasaki


Kawasaki nás letos opravdu důsledně zásobuje novinkami. O novém naháči ER-6n jsme vás již informovali zde, nyní se objevila neméně povedená odvozená kapotovaná verze ER-6F.







Na poli litrových supersportů určitě zazáří Kawasaki ZX-10R, která s výkonem 185 k určitě pořádně zatopí konkurenci.







Již dlouho se také mluví o novém sport-toureru ZZR s možným navýšením objemu na 1300 ccm.

Honda


Můžeme se těšit na nového velkého Horneta 1000. Honda ale zatím novinky tají, takže vezměte zavděk alespoň zdařilou fotomontáží:


Peugeot


Francouzi by měli ukázat novou řadu skútrů GT s objemy 125, 250 a 500 ccm.

Suzuki


Suzuki by měla využít úspěchu MT-01 od Yamahy a uvést na trh modely B-King 600 a 1300 ccm.


Triumph


Triumph by se měl pochlubit celou řadou nových modelů, podrobnější informace bohužel chybí, takže zatím jen jeden snímek upravené Daytony 680RR.


Yamaha


Yamaha již prozradila vzhled a základní údaje nového modelu R6, který by měl zdědit všechny technické inovace od modelu R1.





Našince určitě bude zajímat také nový FZ1 Fazer s umírněným motorem z R1 a převzatou konstrukcí z menšího bratříčka FZ6.


No a nakonec se očekává další roadster po vzoru MT-01, model Yamaha MT-03, tentokrát ale o hodně krotší jednoválec s objemem 660 ccm.


Další novinky přinese dceřinná značka Yamahy - Star Motorcycles, která uvede modely Stratoliner a Yamaha Roadliner .


Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist