husqvarna_svartpilen_801_2




Designová studie MZ SFx

Německý motocyklový výrobce Motorradwerk Zschopau (MZ-1953) nám na úvod roku představil svoji novou designovou studii robustního naháče pod označením SFx.

Tato studie vychází technikou ze současného modelu SuperFighter a na svědomí jí má designér Jens vom Brauck. Technicky i nadále stroj využívá osvědčeného páteřovém rámu ze zdvojených chrom-molybdenových trubek, který svírá čtyřtaktní řadový dvouválec. Nutno však podotknout, že se jedná o studii a estetično tedy hraje první housle.


Nelze se tedy divit, že některé praktické detaily jsou očividně opomenuty. Na první pohled si nelze nevšimnout nižšího usazení a oficiální materiál hovoří i o pozměněné geometrii řízení. “Robustnější zevnějšek to není jen postoj vůči ostatním, ale symbolizuje to nepopiratelně i charakter MZ.“ říka Brauck. V současné době Brauck vyvíjí design nové generace MZ a právě představená Sfx je předzvěstí tohoto vývoje.


Osoba samotného designéra není příznivcům burácejících motorů rovněž neznámá. Jens má za sebou hned několik počinů, které rozvířily motocyklovou scénu. Mezi ty nejvýznačnější patří hlavní cena v soutěži italské značky Ducati za studii Ducati flat-red Hot Rod


U značky MZ má na svědomí také poslední facelift 125 ccm modelů, kde slaví úspěch především model MIG, či Gangsta.

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist