yamaha_demo_tour




MV Agusta představuje Dragster 800 RC

Zkratku pro výraz Reparto Corse, která označuje závodní repliky, doposud MV Agusta používala výhradně ve spojení se svými supersporty. Naposledy se v limitované edici RC objevily obě verze modelu F3, ale teď si mohou za stejnou exkluzivitu připlatit i fandové nekapotovaných strojů. V závodních barvách se představuje 350kusová série modelu Dragster.

Kapitoly článku

Náš tip

Přečtěte si test MV Agusta Dragster 800

Podobně jako tomu je u replik F3 675 RC a F3 800 RC, i Dragster 800 RC se od sériové verze liší hlavně grafikou a omezeným počtem vyrobených kusů. Speciální barevná kombinace připomíná kapoty závodních motocyklů továrního týmu, číslo 37 pak vyjadřuje celkový počet světových titulů, které MV Agusta stihla ve své historii nasbírat. 

Limitovaná edice vychází ze stejného řadového tříválce o objemu 800 ccm a výkonu 125 koní, který se kromě standradního Dragsteru používá také v modelech F3 800, Brutale 800, Rivale a Turismo Veloce. Mimochodem, jedná se o jeden z mála sériově vyráběných motorů s obráceným směrem otáčení klikové hřídele. Tenhle typ konstrukce je známější ve světě MotoGP, kde pomáhá snížit setrvačný moment a usnadnit zatáčení. 

Se standardním Dragsterem je společná i nálož elektronických prvků, řízených jednotkou MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System). Kromě jízdních režimů a palivových map lze nastavit brzdný účinek motoru nebo intenzitu kontroly trakce. Ve výbavě nechybí ani rychlořazení oběma směry. Podvozek má tradiční skladbu - zadní tlumič Sachs, přední vidle Marzocchi a brzdové třmeny od Bremba. U limitované RC série za příplatek dostanete navíc karbonový přední blatník, kryty chladiče a přední masku, místo litých kol pak ráfky vykované z hliníku.

Z výrobní linky sjede v této specifikaci "pouze" 350 kusů, což při současné produkci značky MV Agusta ale nebude zanedbatelný podíl. Cena verze RC zatím stanovena nebyla.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist