globalmoto_duben_nolan




Motus MST jde konečně na trh!

Něco podobného jste mohli slyšet už před rokem. Americký výrobce Motus totiž plánoval spuštění prodeje modelu MST již loni na podzim. Ovšem objevilo se několik komplikací, což zapříčinilo odložení uvedení motocyklu na trh o jeden rok.

Finální verze byla stejně jako loni představena při MotoGP Laguna Seca. Na motorce oproti minulému roku přibylo několik změn. Tou nejzásadnější je pravděpodobně přechod od Gasoline Direction Injection (GDI) k běžnému vstřikování paliva.
Základní specifikace tedy zůstávají nezměněny. 240 kilo vážící MST pohání V4 motor o objemu 1650 ccm. Šestistupňová převodovka se v základní verzi popasuje s maximálním výkonem 165 koní. Ostrá verze MST-R měla před změnou dávkování paliva 185 koníků. Otázkou zůstává, jak moc a jestli vůbec se výkon po přechodu na klasické vstřikování změní.

Mezi další výbavu patří například elektronické ovládání škrtící klapky, nastavitelné přední odpružení Öhlins R&T, progresivní zadní odpružení mono-shock s nastavitelným předpětím, brzdové třmeny Brembo, hliníkové ráfky, kufry Givi nebo centrální stojan.

Amerika se netají zálibou v nadupaných motorech třeba v tzv. „muscle car“ a Motus není vyjímkou. Svoji MST nazývají „poloviční V8“. Šéf Motusu, pan Lee Conn, řekl: „Po Americe pokukujeme i za moře, ovšem priorita číslo jedna je dostat se k americkým dealerům“. 

Z toho vyplývá, že MST je určeno především pro USA, a my můžeme jen doufat, že se co nevidět objeví i v Evropě.


Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist