husqvarna_svartpilen_801_2




Motosalon: doprovodný program

Od prohlížení nových motorek, doplňků a příslušenství se během návštěvy Motosalonu můžete odreagovat při sledování doprovodného programu. Počasí letos zahnalo kaskadéry do pavilonu F, na venkovní ploše pak probíhají ukázky Motogymkhany, školy bezpečné jízdy nebo testovací jízdy na skútrech a motorkách. Uvnitř haly se koná řada pravidelných akcí - besedy s cestovateli, autogramiády se závodníky, soutěže a další atrakce.

Kaskadérská vystoupení na Motosalonu tradičně obstarává skupina Crazy Day, která letos přijela do Brna v pozměněné sestavě. Program není ani o trochu méně zajímavý než dřív - při sledování odvážných kousků na motorkách, skútrech, čtyřkolkách, kolech a dokonce i koloběžce se rozhodně nudit nebudete. Třešničkou na dortu je pak jízda v Globu smrti, kam se najednou vejdou až čtyři motorky.

Další zajímavou podívanou jsou ukázkové jízdy Moto Gymkhany, což je vlastně slalom na motorkách mezi kužely. Nevěřili byste, jak malé poloměry zatáček se dají vykružovat, a přitom to celé ještě vypadá naprosto jednoduše. Stačí jenom při řízení správně pracovat s tělem a hlavou, a jde to samo. Na stejném místě se s Moto Gymkhanou střídá Míra Lisý, který tu prezentuje svojí motoškolu.

Pokud byste nechtěli jenom nečinně přihlížet, jak se vozí ostatní, můžete využít nabídku testovacích jízd na skútrech a motorkách vybraných značek. Yamaha dala do placu několik velkých motocyklů, na kterých se za doprovodu členů klubu Blue Knights vyráží každou půlhodinku na vyjížďku mimo areál výstaviště, skútry se testují na menší ploše u pavilonu P.

Část doprovodného program probíhá i uvnitř haly. Brněnská Integrovaná střední škola automobilní představuje v Brně svůj studijní obor mechanik motocyklů a zároveň na výstavišti uspořádala mezinárodní soutěž mladých mechaniků motocyklů a jízdních kol z Německa, Rakouska, Švýcarska a Česka. O víkendu mají možnost zkusit své síly v praktických dovednostech i dospělí návštěvníci výstavy.

Automotodrom Brno zase na Motosalonu představuje svoje dva nové projekty: skútr motoškolu a kurz jízdy po zadním. Pokud uvažujete o absolvování motoškoly v krásném prostředí areálu Masarykova okruhu, tak se přijďte podívat na workshopy Automotodromu na pódium v pavilonu P.  Jak správně poskytnout první pomoc zraněnému motorkáři, to se zas dozvíte na pravidelných vstupech projektu First Help.

Na Motosalonu nesmí chybět ani autogramiády známých osobností - na našem stánku Motorkáři.cz se můžete setkat například s cestovatelem Pavlem Suchým nebo dakarskými závodníky z týmu Barth Racing Davidem Pabiškou a Rudou Lhotským.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist