yamaha_demo_tour




Nový bagger od Moto Guzzi spatřen ještě před uvedením

To, že Moto Guzzi plánuje nový bagger, víme již od minulého roku, kdy se na veletrhu EICMA představil koncept MGX-21. Netradičně italský pohled na cesťák se nyní dostal do produkční fáze a již brzy zamíří na trh. Motocykl, který svůj základ našel v modelu 1400 California, potom cílí hlavně na Ameriku. Právě zde se totiž obdobný cestovní styl těší velké popularitě.

Dominantou motorky je rozměrný větrný štít, který však nevypadá čistě účelově a má poměrně zajímavý, křídlovitý tvar. Hezkým prvkem na něm je i vrchní část, kopírující tvar budíků. Záď potom disponuje dvojicí velkých kufrů kapkovitého tvaru.

Za povšimnutí stojí i kola. Přední kolo testovacího prototypu je totiž netradičně plné, a silně evokuje karbonová kola, která Moto Guzzi představilo na zmíněném konceptu MGX-21. Zadní kolo je nicméně klasicky drátěné a je proto docela dobře možné, že k dispozici budou obě varianty.

Nový bagger ovšem není jedinou Guzzi, která byla v poslední době spatřena během testování. Vedle jeho fotografií se totiž objevily i další, tentokrát zachycující novou variantu modelu V7. Ta odhaluje pozměněný motor a také hliníková litá kola s poměrně úzkými pneumatikami.

O motoru ve V7 se v poslední době obecně dost hovoří. Podle některých zatím nepotvrzených informací, se totiž plánuje nárůst objemu a tím i výkonu, a to až na 850 kubických centimetrů.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist