yamaha_demo_tour




Moto Guzzi představila V7 Stone Corsa – je to pocta závodní historii

V7 je jednou z nehynoucích klasik světa italských motocyklů. V průběhu let se vyráběla ve spoustě verzí a v rámci nedávné inovace dostala větší motor z V85, čímž si její klasické tvary polepšily o nějaké ty koně a newtonmetry. Leckdo ale mohl až dosud říct, že nové generaci chyběla nějaká pořádná „závodnická“ verze. Až dosud…

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Novinka s názvem V7 Stone Corsa přišla coby překvapení v rámci akce Moto Guzzi Open House 2023, na které se v domovském Mandellu sešly tisíce příznivců značky. Jak už název napovídá, model vychází ze základní verze Stone, ale přináší styl, kterým se odkazuje na dekády okruhového závodění pod vlajkou italské značky, i na současný seriál Moto Guzzi Fast Endurance, který se jezdí právě na V7.

Doménou je samozřejmě aerodynamická „kapota“ – ačkoliv možná by se vzhledem k rozměru slušelo říci spíš „štítek“ – okolo předního světla, disponující malým aerodynamickým plexi. Mimochodem štítek moc pěkně doplňuje siluetu orla, která ze světla vystupuje do stran. Corsa dostala taky fešná zrcátka v koncích řídítek, plaketku na klemu řídítek a černě eloxované hliníkové víčko nádrže. Dále přišla o prachovky vidlic (protože závoďák přeci), a má jinak tvarované odstupňované sedlo, které počítá primárně jen s jezdcem, nicméně spolujezdec se pořád tak nějak vejde.

Kdyby někdo s jezdcem nepočítal vůbec, může si z příslušenství dokoupit i barevně pasující krovku. V7 Stone Corsa přijíždí ve speciálním „válečném“ zbarvení, sestávající z kovově šedé a sytě rudé. A když už jsme u barev, představena byla taky klasická V7 Stone v novém zbarvení Verde Camo.

A to je vlastně asi všechno. O technických změnách pro Corsu nepadlo v tiskové zprávě ani slovo, stejně jako o řídítkách, která jsou standardní, takže bude jízdní pozice klasicky uvolněná, a ne jako v případě staršího V7 Racer.

Zatím není úplně jasné, kdy se V7 Stone Corsa objeví v nabídce, ani za kolik bude. Ale nemělo by to trvat dlouho, a cena se asi nebude nijak dramaticky vymykat těm současným. Základní Stone je teď v nabídce za 199 900 korun a aktuálně nejdražší V7 Special Edition vyjde na 229 900 korun.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist