yamaha_demo_tour




Kawasaki ER-6f a ER6n 2012

Společně s očekávanou novou ZZR1400 Kawasaki představilo třetí generaci naked biku ER-6n a polokapotovanou sestřičku ER-6f. U populárních naháčů se hlavní změny odehrály především v oblasti podvozku a kapotáže.

Kapitoly článku

Kawasaki ER-6n a ER-6f procházejí evolucí a pro rok 2012 se představila už třetí generace. Hlavní charakteristikou pro nové motocykly řady ER-6 jsou tři slova: "Fun. Style. Easy." (v překladu: radost, styl a jednoduchost).
Při prvním pohledu na fotografie si možná mnoho změn nevšimnete, ale uvnitř se toho změnilo celkem dost. Základem je kompletně nový rám z dvojitých ocelových trubek a ve stejném duchu je přepracovaná i zadní kyvná vidlice. Vpředu zůstává klasická teleskopická vidlice. Výsledkem změn je vyšší tuhost motocyklu a lepší jízdní vlastnosti.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Další drobné změny jsou vidět na masce a kapotáži u obou motocyklů. Při podrobném hledání naleznete změněnou nádrž a nové dělené sedlo, které by mělo přinést vyšší komfort i pro spolujezdce. Optimalizací prošla i pozice řidiče, a nová je i celá přístrojová deska, která má v horní části analogový otáčkoměr a dole je multifunkční displej s modrým podsvícením. U ER-6f je nový plexištít, který nabízí možnost manuálního nastavení.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Pohonnou jednotkou zůstává i nadále čtyřtaktní řadový dvouválec o objemu 650 ccm, který disponuje stejným výkonem 72 koní v 8 500 ot./min a točivý moment je 64 Nm. Změnou ale prošlo vstřikování, palivová mapa a výfukový systém (splňuje emisní limity Euro 3), což by mělo přinést vyšší výkon v nízkých a nejpoužívanějších středních otáčkách.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist