yamaha_demo_tour




Kawasaki 2008: Nová ZX-10R, VN2000, KLX450R...

Pomalu všechny značky představují své nové modely pro rok 2008. Tento týden byly zveřejněny první fotografie Kawasaki ZX-10R, VN2000 Classic a KLX450R. K dispozici jsou již i barevné změny ostatních modelů.


ZX-10R

Největší trháky představují vždy supersportovní modely. Kawasaki proto letos představila svůj nový nejsilnější supersport. Z prvních fotografií lze vyčíst umístění výfuku na pravé straně oproti předchozímu modelu, který dvojici koncovek umístil pod sedlo.


Zajímavostí je i pozice předních blinkrů vedle zrcátek. Klasikou u Kawy jsou ozubené brzdové kotouče (nyní ale o velikosti 310 mm) s radiálními třmeny a upside down vidlice. S boční kapotáží se také šetřilo, motor je nyní odhalenější než u modelu 2007 - jaký bude mít ale výkon Kawasaki zatím nezveřejnila.





VN2000 Classic

Model VN2000 Classic se již nějakou dobu prodává na trhu v USA, kde je větší "hlad" po této kategorii. Nyní se bude prodávat i v Evropě a nahradí stávající model VN2000. Navíc bude doplněn o normu EURO 3.









KLX450R











Nové barvy pro modely 2008

Kawasaki sází na jednoduché pastelové barvy. Nejzajímavější je podle mého bílá Z1000 s červeným sedlem.













1400 GTR

Novinkou pro rok 2008 je také model 1400 GTR, který byl již představen minulý rok na výstavě Intermot v Kolíně. Od letošního podzimu se GTRo prodává také u nás v České republice (viz. článek).


Další novinky


Nové modely slibuje Kawasaki zveřejnit před výstavou v Paříži. V říjnu se potom můžete těšit na video nových modelů z tiskové konference před výstavou, které se budeme účastnit.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist