husqvarna_svartpilen_801_2




Nová Honda GoldWing překvapí odvážnou konstrukcí

Obří cesťák Honda GoldWing je sice mnohými stále chápán jako etalon svojí třídy, ovšem současný model již poněkud zastarává a tak je čas na nástupce. Nový stroj bude zásadně přepracován a to ve všech myslitelných ohledech.

V úplně první řadě je zde prvek, který z uniklých obrázků a informací vyčnívá nejvíce. Jedná se o zcela nové zavěšení předního kola, které je uloženo v hliníkové vidlici, pohybující se nahoru a dolů pomocí dvojice kyvných ramen. O samotné odpružení se potom stará centrálně uložený tlumič s vinutou pružinou, u kterého očekáváme elektronické nastavení a proměnlivou charakteristiku v závislosti na jízdní situaci a zvoleném režimu.

Honda k tomuto řešení přistoupila patrně kvůli zlepšení pohodlí a také kvůli jízdním vlastnostem, neboť uložení předního kola zabrání potápění mohutného předku motorky při brždění. O zatáčení se stará systém táhel, otáčející celou spodní vidlicí.
Pohonnou jednotkou velkého cesťáku od Hondy se stane opět plochý šestiválec, ovšem jeho přesné parametry jsou zatím ve hvězdách. Téměř jisté ovšem je, že se zájemci dočkají kromě klasického manuálu také dvouspojkové převodovky, disponující pomocnou zpátečkou pro zjednodušené manévrování a prodlouženým sedmým rychlostním stupněm pro vyšší cestovní rychlosti.

Vedle toho se GoldWing dočká i celé řady technologických novinek, aby dohnal současnou nejmodernější konkurenci. K dispozici bude třeba ABS fungující i v náklonech, dále kontrola prokluzu zadního kola, několik jízdních režimů, již zmíněné semi-aktivní odpružení nebo třeba moderní infotainment s navigací a palubním počítačem.
Zbrusu nový GoldWing pro modelový rok 2018 přijede na listopadový motosalon do italského Milána a do prodeje by měl nastoupit na jaře příštího roku.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 5 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Capt.Orr přispěl 1 Kč
cez11 přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
JAman přispěl 1 Kč
Mignard přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):



TOPlist