husqvarna_svartpilen_801_2




Husqvarna pod křídla KTM?

Podle zatím neoficiálních informací to vypadá, že se v motorkovém byznysu schyluje k dalšímu velkému kšeftu. Na světlo prosákla informace o připravovaném prodeji značky Husqvarna, kterou momentálně vlastní německá firma BMW. Vyjednávání s rakouským kupcem už jsou v poslední fázi, a k podpisu smlouvy by mohlo dojít ještě tento týden. .

Německý gigant BMW koupil značku Husqvarna od firmy MV Agusta v době, kdy začínala finanční krize. Přesto Němci neváhali investovat do firmy sídlící na severu Itálie velkou sumu peněz, aby rozjeli výrobu nových silničních modelů a současně zmodernizovali motokrosových a enduro speciálů.
Díky zázemí značky BMW byly v továrně na Husqvarny také kompletně zrenovovány výrobní linky, vznikl nový závodní a vývojový tým, a z Mnichova se kvůli úspěšnému rozvoji značky přestěhovala do Varese celá řada specialistů.
Proto je celkem překvapením, že BMW chce teď prodat značku Husqvarna firmě KTM, která sama částečně patří do vlastnictví indického obřího koncernu Bajaj. Informuje o tom britský web MCN s odvoláním na důvěryhodné zdroje z Rakouska, Itálie i Německa. Oficiální vyjádření zúčastněných stran se však nedočkáme dokud však nebude kontrakt podepsán. Podle všech indicií by to ale nemělo trvat déle než pár dní, a my se hned potom k tomuto tématu vrátíme s podrobnostmi.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist