yamaha_demo_tour




BMW R 18/2 custom je jen koncept, ale…

Další potvrzení toho, že v roce 2020 přijde na trh osmnáctistovka boxer – a další čekání, protože i model R 18/2 je zatím označovaný jen jako koncept. Po konceptu R 18 následuje trochu jinak pojatý R 18/2, který kromě mohutného twinu láká například na odkrytou kardanovou hřídel. Na výstavě EICMA v Miláně nám ho předvedli aspoň na videu, fyzické představení je slíbené na začátku roku 2020.

Kapitoly článku

Jak řekl Edgar Heinrich, vedoucí designového oddělení BMW: „V kontrastu k ryze klasickému a elegantnímu stroji BMW Motorrad Concept R 18 přichází Concept R 18 /2 s další formou zvýraznění velkého boxeru a rámu. Jde o koncept moderního customu a jako takový je R 18 /2 jedinečným způsobem extrovertní. Kombinuje prvky z historie i z budoucnosti značky BMW Motorrad a výsledkem je poutavý cruiser s obrovským potenciálem pro emocionální a aktivní jízdy. Concept R 18 /2 současně reaguje na celou řadu snů a charakteristik ze strany zákazníků, které se nám podařilo ztvárnit na stejném základu.“

Koncepty R 18 a R 18/2

Na výstavě Eicma byl k vidění koncept přímo od továrny nazvaný R 18.

R18/2 je v porovnání s R18 moderní motocykl v minimalistickém stylu, samozřejmě se stejným motorem 1800 cm3 s protilehlými písty a s chlazením pouze vzduchem a malým olejovým chladičem. Poslední koncept jezdí na širokých pneumatikách na kolech 19” vepředu a 16” vzadu. Dostal sportovní brzdiče Brembo a nerezové svody Hattech, hodně lákavou specialitou je pak odkrytá rotující tyč kardanového hřídele.

Koncept v barvách Candy Apple Red, které se mění podle osvětlení, působí hodně siláckým a sportovním dojmem a mohl by k BMW přilákat část zájemců o cruisery H-D. Motor v šedém matném nástřiku doplňují černé kryty hlav válců, které ladí s černým rámem. Jde už o čtvrtý koncept na bázi R 18 a s každým dalším odkrytým konceptem od BMW je stále více jasné, že se v roce 2020 opravdu dočkáme. Pokud bychom si mohli tipnout, myslíme, že sériovka bude vypadat hodně podobně jako právě tenhle R 18 /2.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Který koncept R 18 se vám nejvíce líbí?

  1. Hlasováno: 3x
  2. Hlasováno: 1x
  3. Hlasováno: 49x
  4. Hlasováno: 22x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mark09 přispěl 3 Kč
Dan66 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist