globalmoto_duben_nolan




BMW Motorrad Test Camp servíruje novinky R 1200 GS a R Nine T Racer

Naše redakce dostala pozvánku na BMW Motorrad Test Camp do španělské Almerie a já se nyní hlasím z místa akce. Sedmnáctkovými modely, které může vyzkoušet úplně každý, to tu praská ve švech a počasí zatím přeje víc, než by si člověk mohl v lednu přát.

BMW umožňuje otestovat novinky modelového roku 2017 a zároveň na pár dní dát pauzu zimnímu absťáku. Jezdí se na okruhu, zakroucených horských silnicích, ale i v terénu. Právě off-road jsem vyzkoušel jako první a nezbývá než dodat, že terén rozhodně nebyl žádnou procházkou růžovým sadem a upalovalo se pěkně z ostra, zejména, když si mě vzal do parády Radek Matoška.

Díky tomu se podařilo vyzkoušet nové R 1200 GS nazuté do špuntů a došlo i na režim Enduro Pro. Offroadovou sekci má pod palcem právě Radek Matoška, který roku 2011 absolvoval Dakar, a tím pádem má účastníkům co předat a poradit nejrůznější „bahno fígly“. Kromě toho se s ním domluvíte rodnou řečí a to rozhodně není k zahození.

Více v obsáhlejší reportáži, stejně jako první dojmy z „kafáče“ R NineT Racer nebo okruhových stíhaček S 1000 RR. Pokud vás něco zajímá, ptejte se a já se budu snažit najít odpověď.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Vláďa Novotný

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

ProchyTom
Dotaz od ProchyTom položen 30.01.2017 10:45

Ahoj Vláďo :),

zajímá mě nový NineT. Vychází stejně jako poslední Scrambler z NineT. O jaké největší úpravy se jedná? Zda jde v podstatě jen o níž položený řídítka (případně sedlo, stupačky) a levnější přední vidle nebo zda se něco dělo i na motoru, podvozku..

Díky kolego a užívej! :)

-Prochy-

Odpověď od Vláďa Novotný z 04.02.2017 12:24

Čus Prochy, díky za dotaz velice :) Racer vychází z Nine T a má obyčejnou přední vidlici jako například modely Pure nebo Scrambler. Pravda, USD vidlice by mu rozhodně slušela a vlastně se hodila i k názvu samotnému. Pozice je pochopitelně hodně na ruce.

Boco818
Dotaz od Boco818 položen 30.01.2017 11:30

Ahoj

mna by zaujimalo ci bola spravena nejaka zmena na motore standardneho GS voci motorom ktore sa montovali do GS vyrobenych od srpna 2016-prosinec 2016 (uz splnajucim normu Euro4)

Ak ano, v com su tie zmeny.

Podla info co mam ja by to mal byt presne ten isty motor, ale rad by som si to potvrdil.

dik a uzivajte slnecne pocasie, ticho zavidim :)

Odpověď od Vláďa Novotný z 04.02.2017 12:24

Ahoj Boco818, zdravím do Bratislavy. Podle informací se na motoru GS nic většího či menšího neudálo a je stejný jako ten, co píšeš. Díky a měj se hezky!

edastin
Dotaz od edastin položen 30.01.2017 21:33

Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jestli byly u S 1000 XR v novém modelovém roce odstraněny nepříjemné vibrace motoru?

Odpověď od Vláďa Novotný z 04.02.2017 12:24

Edastine, díky za dotaz. Na silnici jsem se v rámci BMW Motorrad Test Campu na modelu XR nesvezl. Těžko tedy říct, jak je to s vibracemi, ale ptal jsem se „účastníků zájezdu“ a dostalo se mi jen pokrčení ramenou. Prý nic zásadního a nepříjemného necítili a XR se jim na zakroucených silničkách Andalusie moc líbilo. Pokusíme se na to tedy soustředit v rámci klasického redakčního testu na našich silnicích a pak dát Ti odpověď.




TOPlist