husqvarna_svartpilen_801_2




Předpremiéry: nová Aprilia Caponord 1200 Rally a Moto Guzzi V7 II

Koncern Piaggio Group dnes poněkud překvapivě zveřejnil informace o dvou nových modelech, které budou poprvé představeny příští týden na výstavě v Kolíně nad Rýnem. Aprilii Caponord uvidíme v Rally verzi na drátěných kolech a s turistickou výbavou, zatímco druhá generace Moto Guzzi V7 dostane šestistupňovou převodovku.

Aprilia Caponord Rally

Jestliže Caponord patřil doposud spíš do kategorie silničních endur, jeho nová verze Rally mu dodá mnohem dobrodružnější charakter. Pro ty, kdo rádi občas vyjedou i mimo asfalt, je na příští rok připraven model s devatenáctipalcovým předním kolem, vyplétanými ráfky  a celou sadou cestovního příslušenství v základní výbavě.
Ta zahrnuje boční kufry s hliníkovými kryty, 24litrovou nádrž, vyšší plexištít, kryt motoru a přídavná LED světla. Beze změny zůstává vidlicový dvouválec o objemu 1 200 ccm, vybavený kontrolou trakce, volitelnými palivovými mapami a tempomatem. Samozřejmostí je také vypínatelné ABS.
Pořád ještě exkluzivním prvkem výbavy je systém adaptivního semi-aktivního podvozek ADD (Aprilia Dynamic Damping), který automaticky nastavuje opružení podle stavu vozovky a stylu jízdy. Nová Aprilia Caponord 1200 Rally bude na evropských trzích dostupná od ledna 2015.

Moto Guzzi V7 II

Ani klasické motorky se dříve nebo později neubrání moderním technologiím, a tak Moto Guzzi V7 není výjimkou. Do modelového roku 2015 vstupuje s ABS a kontrolou trakce MGCT (Moto Guzzi Controllo Trazione).
To ale nejsou jediné změny oproti stávajícím modelům. Podélně uložený vidlicový dvouválec konstruktéři posunuli v rámu o 10 mm níže a naklonili jej o 4 º směrem dopředu, čímž získali víc místa pro kolena jezdce. Převodovka je navíc nově šestistupňová. Sedlo a stupačky jsou kvůli zachování jízdního komfortu níž. V7 II se bude i nadále prodávat ve třech verzích: Stone, Special a Racer. Novinka se v Evropě začne prodávat už v listopadu letošního roku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist