yamaha_demo_tour




V čem vyjet do tropických dnů?

Kapitoly článku

Moto džíny

iXS Holliday

Co říká výrobce:

  • při výrobě použita technologie "kamenného praní"
  • hýždě, stehna a kolena jsou vyztužena materiálem Kevlar®
  • přímý střih
  • 5 kapes
  • zapínání kalhot na knoflíčky
  • výškově nastavitelné CE chrániče kolen
  • kapsy na chrániče boků
  • Svrchní vrstva: 100% bavlna
  • Výztuha: aramid o gramáži 220g/m2
  • cena 4 999,- Kč

Co říká redakce:

Džíny, které civilně nejenom vypadají, ale také se příjemně nosí. Předepraný materiál je měkký a vzdušný, a zdánlivě těsný střih padne tak akorát, aby nikde nic netlačilo ani neškrtilo. Na bezpečnostních prvcích se tu také nešetřilo - stačí se podívat, jak velké plochy jsou podšité aramidem, což je vlastně jiné označení pro kevlar. Značkové chrániče kolen s nastavitelnou výškou jsou v základu, za vycpávky na boky se připlácí. Na rozdíl od popisu výrobce tyhle kalhoty nemají poklopec na knoflíky ale na zip, což by zas tak moc nevadilo. Horší to je s velikostí kapes. Do předních se vejdou tak klíčky od motorky, a lovit je pak musíte dvěma prsty, protože celá ruka se do kapsy nevejde. Vzadu je také o dost méně místa, než je běžné. Jinak parádní kalhoty na každý den.

4SR 60´s

Co říká výrobce:

První kevlarové jeans pro Cafe Racery! Perfektní střih, barva a záložka s červeným lemováním, propůjčuje těmto kevlarovým kalhotám neobyčejný styl, který k vám pasuje. Až půjdete po městě na kávu, o chráničích ani nikdo vědět nebude - přiléhají totiž k nohám, zatímco nohavice zůstává pohodlně široká. Gentleman, let's ride!!

Jedná se o motocyklové kalhoty vyrobené ze 14 uncového denimu, vyztužené v oblasti kolen a sedací části kevlarovou tkaninou. Nechybí jim špičkové kolenní chrániče Betac, které jsou umístěné v patentovaných kapsách, s možností změny polohy. Díky kapsám, chrániče přiléhají ke kolenům, nikam se neposouvají a proto jsou kevlarové jeans 4SR jedinečné a nejbezpečnější kevlarové jeansy na trhu. Pro ochranu kyčlí jsou na bocích vloženy paměťové chrániče Viscofoam. Retro jeansy 60's mají vylepšený střih, anatomicky tvarovaná kolena a design, který pasuje k vašemu Cafe raceru.

Co říká redakce:

Jestli těmhle džínám něco nelze upřít, pak je to v první řadě styl. Svému názvu nezůstávají nic dlužny, a v šatnících vyznavačů kultury café racerů by mely mít své místo hned vedle kostkované flanelky. Pokud jde o jejich funkčnost, hodí se spíš do počasí s nižších teplotami. Materiál je hodně silný, což je jistě fajn z hlediska bezpečnosti, ale v úplných třicítkách se pod ním trošku potíte. Systém elastických kapes na vnitřní straně kolen je vzhledem k volnějšímu střihu kalhot chytrým řešením, a dobře drží chrániče na místě.

RST Kevlar Denim Jeans

Co říká výrobce:

RST džíny KEVLAR Denim® jsou vyrobeny pro jízdu na motorce a navržené tak, aby vypadaly jako civilní džíny. Přes kolena a sed je použita originální tkanina DuPont ™ KEVLAR ®. Standardně jsou džíny vybaveny Contour Plus chrániči kolen v nastavitelných kapsách, díky nimž drží na správném místě podle vaší potřeby.

  • RST ležérní střih (stejný jako běžné džíny)
  • v úpravě DENIM
  • originální tkanina DuPont ™ KEVLAR ® přes kolena a sed
  • nastavitelné CE chrániče kolen Contour Plus
  • odnímatelná kapsa na volitelné kyčelní chrániče
  • díky RST spojovacímu pásku, lze kalhoty spojit s každou RST bundou
  • k dispozici ve standardní délce nohavic, zkrácené a prodloužené

Co říká redakce:

Další letní motokalhoty ze vzdušné a měkké džínoviny s klasickým střihem a mírně opraným vzhledem. Spojovací pásek funguje tak, že do poutek se místo normálního pásku navlékne speciální pásek, opatřený na horní straně polovinou zipu. K němu pak pasuje druhá polovina, přišitá v bundě. Za tenhle nápad si Angličani zaslouží pochvalu. Velikosti s prodlouženou a zkrácenou délkou také nejsou u všech značek samozřejmostí.

Trilobite motorcycle jeans (model  661 Parado)

Co říká výrobce:

Motocyklové džíny Trilobite, byly navrženy a vyvinuty speciálně pro motocyklové jezdce a pro zvýšení bezpečnosti během jízdy na motocyklu. Tento produkt je nabízen a navržen tak, aby redukoval riziko poranění při pádu nebo dopravní nehodě. Ve výbavě tak nechybí kevlarové ochranné panely a forcefield kolenní a boční chrániče s CE certifikací. V kolenních a bočních oblastech jsou použita kevlarová vlákna od značky DuPont. Tato vlákna se vyznačují pevností, odolností proti oděru a vysokým stupněm tavení (450°C). To zajišťuje bezpečnost v případě vysokých teplot vznikajících při tření.       

Co říká redakce:

Džíny samotné se vyrábí v několika variantách stříhu a extra v pánském a dámském provedení. Ačkoliv se jedná o džíny, je zde na první pohled patrná orientace především na jízdu v sedle motocyklu nebo skútru. Tomu odpovídá i střih -  vyšší pás v zadních partiích s pružným prošíváním, strečové prvky s funkčním odvětráním v rozkroku a zipy na stehnech pro ještě větší komfort cirkulace vzduchu pro opravdu teplé počasí. Pro komfortnější usazení na motocyklu a jistější pozici je prošívání rovněž v oblasti kolen.

Jsou to zkrátka plnohodnotné džíny navržené pro jízdu na motocyklu. Díky tomu byl ale trochu potlačen vzhled pro případné každodenní používání v civilním prostředí. Chrániče jsou umístěny v dobře přístupných a jasně vymezených kapsách. Veškeré švy působí bytelně s maximálním důrazem na pevnost. Civilnější vzhled a komfort byl zde zkrátka potlačen na úkor bezpečnosti, s čímž já osobně rozhodně problém nemám a jsem za to rád. Na běžné pochůzky po městě krom extravagantnějšího vzhledu stále bezproblémová a pohodlnější záležitost oproti běžnému motooblečení hlavně v horkém počasí.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist