yamaha_demo_tour




Česká kancelář pojistitelů: blýskání na lepší časy?

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
komasikR (0) napsal 12.02.2014 v 16:32

Koupil jsem motorku a předchozí majitel ji na mě odhlásil. Já jsem ji už ale nepřihlásil, jelikož nebyla schopna udělat STK a stála tři roky v garáži (jezdil jsem na jiné). Pak jsem slyšel o pokutě za to, tak jsem zajel na evidenční kontrolu a motorku přihlásil na sebe a značky dal do depozitu. V depozitu to už bude skoro dva roky.
Na pojišťovně mi známá řekla, že dokud motorku nezajdu přihlásit, tak na to ani nepříjdou, že jsem ji neměl přihlášenou.
Nevíte někdo, jestli existuje nějaká doba promlčenlivosti na toto? Že bych časem mohl motorku přihlásit aniž by po mě chtěl někdo peníze za tři roky bez pojištění???
Peníze za pokutu jsou více než cena motorky. Proto zvažuji zrušení dokladu úplně. Můžete mi někdo poradit popř. jak toto řešit? Díky

nekarlos (4) napsal 15.12.2013 v 13:59

Nedávno jsem vyhrál soud s čkp.Vozidlo nebylo odhlášeno ani v depozitu. Musel jsem dokázat že vozidlo nebylo a ani nemohlo být provozováno. Což se také stalo.Zkoušejí to u tisíců lidí a někteří radši zaplatí...

gresini (4459) napsal 20.08.2013 v 19:06

Ne přihlouplý zákon,ale jeden z vrcholů vyděračství v této zemi-zlodějský zákon školených lumpů!!!

ricoras (115) napsal 19.07.2013 v 20:17+1

No ja mam zkusenost,ukradli mě malou Hondu Monkey z garaze kdyz jsem to nahlásil tak chtela pojistovna od VB potvrzeni ti ho nemeli a nedohledali.Jelikoz jezdim pracovne po svete i na 11 mesicu tak se vse opakovalo po nekolik let 7 jich bylo, vzdy slecna na prepazce nevedela neumela atd.. no az se obevil normalni lidskej clovek napsal se mnou cestne prohlaseni zavolal sefovi a vse slo i po letech.Ja vim za padesatku se moc neplati ale co je to za pristup strilet je nekdy malo. Penize az na prvnim miste,nechapu taky ze musim mit povinny ruceni i kdyz nejezdim trebe ve spanelich to je fuk nemas tvuj problem kdyz neco provedes platis jak mourovatej,co tady jezdim s spanelskym cislem chlupaty nikdy povinny nechtej i kdyz jsem cizinec v jejich aute.

IvanDvoutakťák (5074) napsal 05.07.2013 v 22:59+1

A každej slušnej člověk taky dojde "selským rozumem" k pozná-
ní, kdo tyto byznysy exekutorům, ČKP, hazardnímu průmyslu
(atd, atd)"přihrál" ...

CryingDragon (7) napsal 05.07.2013 v 16:24+1

Tak jak tak čtu tak už nejen exekutoři jsou verbež a zlodějská komunita.

daw. (1) napsal 03.07.2013 v 16:59

Taky mám zkušnost, zaplatil jsem, a pak až jsem chtěl vrátit peníze. Poslali mě do ...
Ob.Zákoník a emaily na CKP neplatili a stale to resim. uz je to cca pul roku :(

IvanDvoutakťák (5074) napsal 03.07.2013 v 13:29+1

Mareček holt má teď"hoňku" s tím,co a jak bude dál ...
Doteď vystačil s těma jeho ZÁMĚRNĚ zmetkovýma zákonama, co
z něj padaly jak na běžícím pásu a jejich "přílepkama"

sxs525 (138) napsal 03.07.2013 v 12:50+2

Bendova rodina jsou poslanci on se v parlamentu narodil je prototypem nového ČEZkého člověka který nikdy nědělal a dělat nebude

IvanDvoutakťák (5074) napsal 03.07.2013 v 10:56

Znovu i tady opakuji :
s parlamentními a veřejnými nefachčenky z jakékoli politické
strany v ČR, příjmením Benda, naše rodina nikdy neměla,
nemá a nikdy nebude mít cokoli společného .
Americovi a panu Poduškovi díky !

America (27) napsal 03.07.2013 v 09:58+1

Petře Poduško, děkuji vám za to, že se uvedenému tématu věnujete. Moje zkušenost byla jednou z těch, kůli kterým jste se do toho loni obul. Rozesílal jsem svůj příspěvek na více stran, ale díky vaší odvaze byl server www.motorkari.cz jediným, kdo se do toho tehdy opřel. Jiné servery či deníky se bály. I díky tomu jste dodal spoustě nevinně osočených lidí naději, že je tahle zločinecká organizace nebude vydírat.
S politiky máte všichni pravdu. Já nikoho osobně v parlamentu neznám, ale jestli někdo z vás čtenářů ano, jděte za ním, vysvětlete mu, jakou lumpárnu odhlasoval a přimějte jej, aby to tam napravili. Teď je nejvhodnější doba, před volbami si bude každý chtít uhrát nějaké plusové body a tohle téma se k tomu hodí. Už jen kvůli tomu, kolika z nás se týká.
Petře, ještě jednou vám děkuji.

TAZooM (12) napsal 03.07.2013 v 08:10+2

tento článek se mi nelíbí...,ale bohužel je pravdivý...,mám osobní zkušenost, ale díky neodbytnosti a známým mi to prošlo bez placení...ale tento chlív by se měl vyčistit...ČKP jsou hyjeny chytře využívající našich zákonů a otáčí je pouze ve svůj finanční prospěch...

fourman (87) napsal 02.07.2013 v 21:38+6

Politici už bruslí na tenkém ledě. Je to stejné, jako když v tichosti na jaře schválili 6 miliard dotaci na začlenění romů do společnosti. A proto vznikají paneláky, kde bydlí jen tito občani, protože jejich majitel, za to, že je ubytuje, dostává peníze za hlavu napřímo- vaše peníze- a ne málo. Projekt je podpořen EU, která má plán až do roku 2020 !!! Takže panelák vlastní člen ČSSD,a peníze mu posílá z radnice pán z ODS. Jsou to politici, kteří tvoří tento zákon, i zákon o ČKP. Je třeba se zlobit na politiky, ne na ČKP. Je jedno, jakou mají politici barvu, ale je třeba jim říct DOST!!! Je třeba s tím začít něco dělat!

fourman (87) napsal 02.07.2013 v 21:33-1+4

Autor článku zmínil, že ČKP nemá nárok na peníze, pokud vozidlo nebylo provozováno. Je důležité tuto informaci doplnit. Zákon 168/1999 Sb., § 15, odstavec 5 říká : "Pokud pojištění odpovědnosti zaniklo a nebyla- li ve lhůtě 14 dnů ode dne tohoto zániku pojištění uzavřena nová pojistná smlouva týkající se téhož tuzemského vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události, je vlastník tohoto vozidla povinen nejpozději ve stejné lhůtě odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci nebo osvědčení o technickém průkazu (dále jen „osvědčení o registraci“) tohoto vozidla příslušnému orgánu evidence. "

To znamená, že po ukončení povinného ručení máme 14 dní na to, si sjednat nové, nebo odevzdat značky do depozitu. Říkat, že vozidlo neprovozujeme, můžeme jen v onech 14 dnech. Pokud nebudeme mít povinné ručení, a ani jsme neodevzdali SPZ do depozitu, dopouštíme se přestupku (neodevzdáním SPZ na magistrát do dnů) podle § 16, odst , písmeno b, za který nám hrozí pokuta ve správním řízení až tis korun! Tak pozor na to !

To nemění nic ale na tom, že mnohdy neoprávněný postup ČKP je opravdu sprosťárna. Nejhorší na tom je, že tuto sprosťárnu vymysleli politici společně s pojišťovnami, a vymysleli si ČKP- soukromý subjekt tvořen pojišťovnami, s na míru šitými zákony v rozporu s ústavou, podporovaný ČNB.
Je to šílené. Napsat zákon, že já musím dokazovat svou nevinnu je protiústavní ! Co bude příště ? Někoho zabijí, mě obviní, a já budu muset dokazovat svou nevinnu ?

Jawamaha (15) napsal 02.07.2013 v 21:06+2

V pátek jsem si jel koupit auto /z ruky/. Před tím jsem se byl informovat v pojišťovně Kooperativa, Alianz, Česká pojišťovna a Česká podnikatelská..na to kolik mám času na pojištění auta, když si ho budu v pátek kupovat. Všichni opakuji všichni mi řekli, že na to mám 5 pracovních dní
Takže auto jsem v pátek večer koupil tzn. pátek, sobota neděle pasé protože na pojišťovně nejsou..V pondělí jsem šel do práce na 12ctku. V úterý na pojišťovně nejsou takže jsem auto pojistil až ve středu. Za cca 2 měsíce přišla obálka na částku okolo 5 tisíc..(paradox auto jsem koupil za 9tis). Nemít kupní smlouvu tak bych to asi musel zaplatit..Doložením smlouvy mi částku smazali. Ale chtěli po mě zaplatit částku 200 Kč právě za 5 dní když auto bylo nepojištěné. k tomu + 160 Kč za administraci to je 360 Kč k tomu pošta, telefonát a rázem jsem na bezmála pětistovce..
Z toho plyne, že pravá ruka neví co dělá levá a ,,slušní" lidé na to doplácí

Geonova (5) napsal 02.07.2013 v 20:51+2

Doporučuji obrátit se na toto fórum //www.antickp.cz/index/

Dlužil jsem za auto pojistné 3 roky, ale stejně ani korunu neviděli. Případ zrušen. To je moje zkušenost.

ČKP nemá žádnou zákonnou pravomoc po vás chtít peníze ač se tak tváří, pokud jste vozidlo vyloženě vědomě neprvozoval bez pojištění na veř. komunikacích NEPLAŤTE. Je to jen státem požehnaná, ale zákonem NEzakotvená instituce, která shání zakázky pro inkasní agentury, zejména "Český Inkasní kapitál", Vše funguje na základě neověřených výpisů z Registů vozidel (RV) a sjetin z několika pojišťoven (ani ne všech...). Stačí fakt, že dvojice RV x pojišťovna v nějaký čas neštimuje a už letí obálka... Vzhledem k počtu 400.000 dopisů pravděpodobně automaticky bez ověření faktů (zachytit probíhající změnu majitele nebo ověřit si, zda majitel nemá doma motorku na špalkách na soukr. oploceném pozemku a neprovozuje a další legální případy, kdy platit nemusíte, rozhodně nedokáží)... proto tolik omylů ... Sporná je i výpověď samotného RV, jelikož je to jen prostá evidence a žádná povinnost z něho nevyplývá natož hrozba sankcí ... evidence není to katastr, nelze se o ní opírat při nárokování chybějícího pojistného jinak než o zdroj informativní ... (existují judikáty, které toto potvrzují)
Za to, že vás osočili můžete naopak obratem vy pohrozit žalobou za vydírání a podle všeho vás ihned pustí, protože to ví. Povinnost zaplatit má jen tek, kdo jej provozoval na veřejných komunikacích, přesně jak to zákon 168 par 24c Sb1999 říká a nikdo jiný. Pokud jste ji měli doma nebo prodali nebo vůbec neměli, neplaťe a napište odpor. Základ je včas reagovat a hlavně neplatit.

SuperSic58 (1308) napsal 02.07.2013 v 20:08+3

Je to plnohodnotná mafie a zločinecká organizace. Už by tam mělo naběhnout komando a odvézt vedení v antonu.

Yevgen (3) napsal 02.07.2013 v 18:28+1

Měl jsem motorku f povinne ručení po ukončení pojistného obdobi chtěl udělat od jiné pojištovní. poslal předchozí pojištovně/pojistitelu - pozor - to je firma e-pojištění nebo jina/ vypověd za 2 měsice před koncem smlouvy. jen že hloupa slečna až muj dopis dostala - hned pojistku zkončila - io čem ž ja nevěděl. Pak ve schrance jsem našel dopis že mám nepojistné období 2 měsice. stalo dost prace dovolat na podělanou e-pojištění a najit tu blbu slečnu - kopii vypovědí bylo řečeno - konec s vyročim.
nemám slov - tvl

Italofil (41) napsal 02.07.2013 v 16:11+1

Jsou to kreténi a mají v tom bordel. V letošním roce ze mě chtěli vymáhat částku za nepojištěný motocykl který jsem vlastnil před dvěma roky. Vtip byl v tom, že to bylo přes zimní a jarní období a to jsem měl značku ještě v depozitu. Celkově to bylo sedm měsíců!! Byl jsem fak rád, že motocykl jsem prodal kamarádovi, takže stačilo za nim zajít, ofotit velký TP a poslat obratem do ČKP

RScz (4) napsal 02.07.2013 v 12:50+1

Vymahani CKP u majitelu motocyklu,je neskutecna lumparna.Nikdo nenechava svuj stroj zaparkovany na verejnem miste.Sezona jezdeni je po desetileti jasna..ale,kdyz on to je tak uzasny kejkl..ze? Ona uz vlastni vyse zak.pojisteni na motocykl je nelogicka..No,pokud budeme jako hloupe ovce,asi nam takovy lumpove budou ztezovat a prodrazovat zivot navzdy..

Milan1963 (272) napsal 02.07.2013 v 11:25

Měli jsme doma 21 let rozebrané, takže i nepojištěné,neodhlášené a neprovozované auto. Nedávno jsme ho prodali. Jsem zvědavý, jestli se ČKP ozve. Díky tomuto článku vím, že se nemusím bát.

Topol (30) napsal 02.07.2013 v 10:28+3

Největší zábava je snažit se jim vysvětlit svůj konkrétní případ...ty buchty na telefon mají naučených dvacet vět,můžete mailovat na právní oddělení a to je asi tak vše.Neprůstřelná hradba nezájmu cokoliv s vámi řešit.Pamrdi ČKP.

Eze (7) napsal 02.07.2013 v 09:48+5

Kodex nekodex. Jsou to kurvy. A za tím si stojím.

IvanDvoutakťák (5074) napsal 02.07.2013 v 09:23+3

Autor článku píše "pokud SE nezmění přihlouplý zákon",
což znamená, že nadále je a bude uplatňována presumpce VINY.
Něčemu takovému se dokáží vyhnout jedině ""naši"" zákono-
dárci, kteří tím "přihlouplým" zákonem přihráli ČKP tento
superbyznys a od kterých nikdy a v žádném případě nemůžeme
čekat jeho změnu. Mají v současnosti, ještě více než kdy
předtím, na "práci" jejich vlastní existenci, než občany
z jejichž daní žijí jak pr...ta !
Pokud by v NAŠÍ zemi platil t.zv.precedens,problém od ČKP
perzekuovaných majitelů motor.vozidel by byl ZÁKONNĚ vyře-
šen v článku uvedenými rozhodnutími soudů.
Ovšem práva precendentu se od českého parlamentu jen tak
brzy nedočkáme

Dolin (19) napsal 02.07.2013 v 09:23+2

Než jsem začal mé stroje pojišťovat online hned při nákupu, tak jsem je (třeba při dovozu v pátek) šel pojistit v pondělí (nákup mezi vánočními svátky - pojistku napobočce jsem šel až cca 3 ledna). I za tyto dva dny - týden to bylo s pokutou. Měly by nechávat minimálně osm dní na administraci. To by nikoho nazabilo,..Navíc pojistky na veterány které stojí 120-150 ROČNĚ!! vymáhat poplatkem 30Kč za den je neskutečná zlodějina!

me2d78 (4) napsal 02.07.2013 v 07:15+4

Moje zkušenost:
Motorka dovezena z DE a přihlášena na majitele v ČR 6/2012 s SPZ kraj E, prodána druhému majiteli v čr 8/2012 SPZ kraj B, já kupuji konec měsíce 10/2012 SPZ kraj C, pojištění řádně placeno od převodu na mě 11/2012. Teď mi přišel nedoplatek 3980Kč za období 12/2012 - 4/2013, kde figurují mé údaje, ale ještě původní SPZ E. Maj v tom pěkný bordel!!! Oznámil jsem nesouhlas a doplnění údajů telefonicky na jejich horkou linku a uvidíme...




TOPlist