yamaha_demo_tour




Mirek Sporťák Frey na tandemu s Vláďou: Nehledej problém, hledej řešení

Je tu pátek a s ním rozhovor Na tandemu s Vláďou. Tentokrát si přijel popovídat kaskadér Mirek Sporťák Frey a vzal to hezky z gruntu. Povídali jsme si o začátcích na ČZ 175, o prvních závodech, ale také o přestupu na japonskou motorku a drsných tricích, které trénuje a chystá se je ukázat na závodech. Poslechněte si vyprávění, které voní benzínem a spálenou gumou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na ČZ 175
  • Jak přešel na velkou japonskou motorku
  • O motorkách, které používal a jak si je upravoval
  • Jak se stunt riding vyvíjí a jaké triky trénuje
  • O závodech a show
  • Jaká je česká kaskadérská scéna
  • O škole po zadním kole
Náš tip

Poslouchejte celou nezkrácenou verzi v mp3: mirek-sportak-frey.mp3

Sporťák patří mezi naši kaskadérskou špičku, a jestli jste ho někdy viděli v akci, určitě s tímto tvrzením musíte souhlasit. V rozhovoru vypráví, jak se dostal k motorkám, jak začal trápit čízu od táty a jak totálně propadl stunt ridingu. Pokud vás zajímá, jak si vysloužil přezdívku „Sporťák“ nebo jak se dostal mezi kaskadérskou špičku, poslechněte si rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou.

Mirek říká, že má rád agresivní styl, ale na závodech musí předvést i technické záležitosti, které jsou hodně o citu a přesnosti. Posledních pět let tvrdě maká na novém triku, který se jmenuje Kangaroo Stoppie 360 a je hodně na srdce. Uvidíme, jestli ho vybalí na některé show, které se pomalu začínají rozjíždět nebo třeba v rámci jubilejní desáté akce Czech Stun Day v Ostravě. Mirek se věnuje své škole Wheelie, kde lidi učí jezdit po zadním kole a také na to dojde řeč.

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist