globalmoto_duben_nolan




Martin Krátký o sezóně 2013

Letošek uběhl jako voda a je na čase vyzpovídat stuntridera Martina Krátkého co všechno v roce 2013 zažil, a co pro nás připravuje do sezóny nové.

Letos jsi opět navštívil mnoho akcí a zdokonalil svoje umění, jak se na celý rok 2013 díváš ty?
Letošní sezónu hodnotím jako úspěšnou. Podařilo se mi natrénovat skoro všechny triky, které jsem si před sezónou naplánoval. Na závodech se mi také dařilo. Na MS ve stuntridingu jsem skončil na 5. místě a v mistrovství republiky jsem obhájil první místo z minulého roku. Celý rok jsem kromě menších oděrek zvládl bez zranění.
Za nějaký čas bude nové video, co bys nám k němu mohl povědět?
Nové video bude hotové někdy v lednu. Na upoutávce můžeme vidět malou ukázku o co zhruba půjde. Hudbu do videa připravuje DJ Wich. Víc už nepovím, ať vše neprozradím než bude video hotové.
Které konkrétní novinky jsi letos předvedl a nebo zlepšil?
Většinou šlo o akrobatické prvky jako je stojka na hlavě a podobné triky. Hodně času jsem věnoval napojení triků do sebe a vymýšlení sestavy na závody v příští sezóně.
Na co se můžeme těšit v roce 2014?
Příští rok bych rád objel zase co nejvíce závodů po Evropě. Už mám opět připraveno pár triků, které bych se rád v příští sezóně přiučil. Možná připravíme zase nějaké video. Ještě ale žádné konkrétní plány nemám.
Motorky jsou v servisu, co na nich plánuješ předělat?
Motorky se teď připravují na novou sezonu. Nějaké díly budeme měnit za pevnější, protože praskají. Klasický rám nahradíme trubkovým rámem z chrom-molybdenu, který by měl snést hrubší zacházení. Úprav se připravuje více, ale tohle je asi ta největší a zásadní.
Nejvíce by tedy měla pomoci výměna rámu, co třeba motor a nebo pneumatiky?
Některé díly na motorce jako třeba rám, kyvka, ráfky sice praskají, ale motor vydržel celou sezónu bez jediného problému. Zadní gumy dávám jetý, protože na nových se mi nejezdí dobře. Zadních gum jsem během sezóny vyměnil skoro 60 kusů. Předky používám nové a na celou sezónu mi stačí 4 pneumatiky. Snažím se trénovat 5x až 6x týdně, pokaždé vždy tak hodinu a půl až dvě.

Díky a přeji hodně úspěchů!

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist