husqvarna_svartpilen_801_2




Joska Kubíček na tandemu s Vláďou: V paddocku to není vždycky úplně rovný

Páteční seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou patří člověku, který motosportem doslova dýchá a věnuje mu veškerý svůj čas a energii. Je to tak, na červenou sedačku usedl Joska Kubíček, který vypráví o svých začátcích na závodní motorce, o šéfování závodnímu týmu v Mistrovství světa, ale také o komentování závodů v televizi či přímo na dráze nebo aktuálních talentech české silnice.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na závodní motorce (ve stažené verzi mp3)
  • Jak vznikl závodní tým a kdy vyrazil do světa
  • O jezdcích, kteří u Josky v týmu závodili
  • Jak to chodí ve světě motosportu
  • O komentování závodů v televizi
Náš tip

Dejte si celou verzi v mp3, má 2 hodiny: kubicek.mp3

Pokud se alespoň okrajově zajímáte o motosport a sem tam se podíváte na živý přenos závodů v televizi, dost pravděpodobně vám bude povědomý minimálně tento hlas. Když si poslechnete tento rozhovor, bude vám jasné, že silniční motorky a závodění jsou pro srdcaře Josku Kubíčka celým životem. Uslyšíte v něm vyprávění o začátcích na dvoutaktní zetce, o závodění na přírodních okruzích, ale také o vzniku týmu, se kterým později vstoupil do evropského šampionátu třídy Superstock, a něco později dokonce do Mistrovství světa. Historky z depa opravdu stojí za to, i když Joska sám přiznává, že sem tam šlo doslova o kejhák.

Poslechněte si vyprávění o začátcích v Mistrovství světa, o jezdcích, kteří u Josky v týmu závodili, ale také o politice v motosportu nebo o tom, že občas se nehraje fér. V rozhovoru dojde řeč na největší úspěchy a špičkové jezdce, kteří dokázali v privátním týmu na privátní motorce porážet tovární piloty. Joska se motosportu věnuje na plné hořáky a se zapálením vypráví o situaci v českém motosportu a o talentech, které nyní doma máme. S Joskou jsme si povídali dlouho přes hodinu, takže vřele doporučuji stáhnout a poslechnout kompletní rozhovor MP3 v odkazu. Opravdu stojí za to a dozvíte se víc například o plánování závodů na letišti Kámen, začátcích na závodní motorce a o tom, jak "slavně" dopadl Josky první závod. Joska se rozpovídá o mladých jezdcích, kteří závodí v nejrůznějších šampionátech a rozhodně nejsou světové konkurenci nic dlužni.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 20 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 10 Kč
IvanDvoutakťák přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist