Dvě místa pro KL Intermoto

Tým KL Intermoto získal s konečnou platností dvě místa v evropském šampionátu třídy Superstock, kterého se oba jezdci zúčastní již od úvodního závodu na nových motocyklech Honda CBR 1000RR.

"Je to výborné, dostali jsme místa pro oba naše jezdce," zněla slova Josefa Kubíčka, tedy jednoho z dvojice majitelů východočeského týmu KL Intermoto. A kamže to dostali ona místa? Do evropského (zatím není nikde oficiálně uvedena změna na světový) šampionátu třídy Superstock, kterého se tak tým pánů Kubíčka a Látra zúčastní jako permanentní již třetí sezónu. Potvrzení své žádosti se tým dočkal v uplynulých hodinách přímo z centra promotera celého šampionátu.
"Přišlo nám potvrzení pro oba jezdce, kteří jsou tak akceptováni pro letošní šampionát," pokračuje Joska Kubíček. "Nyní jim musíme zpět poslat vedle fotek jezdců [na celoroční kartu - poz. Racing] i startovní čísla, které chtějí naši jezdci. Alex si vybral číslo #21, Tomáš naopak #58. Oblíbené číslo má sice 85, ale to u nás vozí Marek Svoboda a tak nechceme stále přehazovat čísla. Oba jezdci, společně s dalším našim jezdcem Michalem Bursou, absolvují nyní dvoudenní testování na španělském okruhu ve Valencii, kam Michal s Tomášem ve čtvrtek odlétají. Toto testování nám dohodnul Alex Martinez a v nabitém programu tohoto v zimě velmi vytíženého okruhu to nebylo jednoduché."
Další dobrou zprávou pro tým KL Intermoto je zjištění, že oba jezdci budou již v úvodním závodě letošní sezóny, tedy na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie, použít novou zbraň japonské Hondy, motocykl CBR 1000RR. Tento stroj měl mít pro první závod k dispozici prozatím pouze španělský jezdec českého týmu Alex Martinez, ale příznivý vývoj celé záležitosti dal všemu jiný spád a tak se oba kluci týmu KL Intermoto mohou těšit na silný stroj společně.
"Doslova denně sleduji život těch motorek," dodává Josef Kubíček. "Skoro denně jsem ve spojení s Hondou CZ, která mě včera informovala, že se motorky nakládají v Japonsku na cestu k nám. Stejně bude, ale první závod spíše o seznamování s touto motorkou. Moc jí připravit nestihneme." Více informací o týmu a jezdcích naleznete na www.klintermoto.cz.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist