husqvarna_svartpilen_801_2




Fotograf Jan Stárek na tandemu s Vláďou: Na Dakaru je tlak na fotografa obrovský

Páteční seriál na tandemu s Vláďou navštívil fotograf Honza Stárek, který se nyní chystá na svůj druhý Dakar. Neskutečně těžká rally je tvrdým chlebem nejen pro jezdce, ale také pro fotografy a jejich techniku. Poslechněte si nevšední zážitky profíka, co fotí pro špičkové tovární týmy a objevte Dakar z trošku jiné stránky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Honza Stárek se focení motorek věnuje už pár let, ovšem na Dakar vyrazil až vloni. V těchto dnech se chystá na svůj druhý Dakar, kde by rád zúročil své zkušenosti z minulého ročníku. Jak sám říká, focení v poušti není žádná brnkačka a dá zabrat jak člověku, tak technice, která stojí nekřesťanské peníze. Jsou situace, na které se dá připravit, ovšem také ty, které člověk neovlivní. Čáru přes rozpočet dokáže udělat rozbité auto nebo střevní potíže.

Náš tip

Stahujte nesestříhanou audio verzi: starek.mp3 nebo si rozhovor poslechněte ve svém Spotify, případně na Apple Podcasts.

Jak Honza říká, nejlepší fotografové dokážou udělat luxusní fotky i z nejhorších míst. Dakar je specifický v tom, že závodníci projedou jedním místem jenom jednou a nikdy není jisté, že tudy, kde si zrovna fotograf stoupne. Výběr lokality není vůbec jednoduchý a při focení je potřeba dávat bacha, protože rozhulákaný kamión nic neřeší a valí hlava nehlava. Poslechněte si povídání o fototechnice, o tom, co si Honza na Dakar veze, kolik toho naspí nebo co jí a kolik toho nachodí. Honza sám na enduru jezdí a možná proto nechápe, jakou palici motorkáři na Dakaru jedou a jak ho můžou dát borci kategorie malemoto bez asistence. A no co se těší a na co vůbec? To prozradí další díl pořadu Na tandemu s Vláďou.

O čem se mluvilo:

  • Jak to chodí na Dakaru z pohledu fotografa
  • O fototechnice, která není za hubičku a dostane fest zabrat
  • Jaké je to fotit pro tovární týmy
  • O problémech, které musí řešit a nedá se na ně připravit
  • Jaké je to pracovat pod tlakem
  • O českých jezdcích 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist