husqvarna_svartpilen_801_2




Nehody motorkářů v roce 2007

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
jan.koda (0) napsal 28.12.2009 v 20:26

Když už se stanete obětí dopravní nehody, a že je to hned, a utrpíte trvalé následky či něco ještě horšího, mohu Vám vymoci alespon vyšší odškodné k bolestnému od pojištovny až 4 roky zpět. Alespon malá satisfakce za bolest a utrpení.Nenechte to na pojištovně. Ta Vás odbyde. Bez poplatků, vše vyřídíme za Vás. Spousta Vás o této možnosti ani neví. Více info mohu zaslat na mejl.

pepe.k (2) napsal 29.01.2009 v 14:30

jen dodatek:
//www.policie.cz/clanek/statisticky-prehled-nehodovosti-308606.aspx kde je vidět že se za ten rok moc nezměnilo. zatim je to tam jen do listopadu, ale celkem se počet motorkářů a motorkářek snížil o 117 včetně skůtristů a mopedistů... když si člověk představí nějakou 117 členou výpravu mrtvejch jak stojí na okraji někde u silnice, tak je mi z toho blbě. Pánové a dámy, hlavně bezpečně. ale to stejně nikdo nebere vážně. sám mám takový příhody že mi z toho jde mráz po zádech.

havli (0) napsal 06.05.2008 v 19:15

Pěkný, před asi třemi lety sem četl článek na podobný téma v časopise, tam se sice nezabívali kolik toho zavinil motorkář a kolik plechovka, ale ukázali tam procentuelní graf jak dlouho měli řidičák (nebo jezdili, to už si nepamatuju) a nejvíc procenta tam měli mladí kluci s ještě teplym řidičákem 1-2, kteří měli asi přes 80%. Myslim si že takovýhle články sou zajímavý, ale daj něco k srdci jenom těm, kteří to opravdu chtějí (bohužel)

otajs-ZX9R (7) napsal 06.05.2008 v 09:41

Zajímavej článek. Ale myslím, že člověk je ve většině případů nepoučitelnej A když čtu ty komentáře, který začínaj u značky a druhu motocyklu, jdou přes plavky a končej u kamionů. Tak se musím jen smát. Jak si většina lidí nepřizná, že jezdíme jak hovada lol

kotel (0) napsal 05.05.2008 v 18:59

Dobrej článek snad se lidí kapku ponaučí .

zawist (7) napsal 08.04.2008 v 15:19

Marex-
dyť to povídám, že se dá říct, že jde o klasickou krizovku ;)
Ale ne každému se rozsvítí..Pokud již pak neni pozdě jak už tu někdo psal.

Marex (2570) napsal 07.04.2008 v 21:07

Myslím, že "kolega" myslel situaci, že se řítí kára z vedlejší a biker tvrdohlavě vyžaduje přednost, nedostane ji a ... prásk, trsátka, krev, bolest a kříže. Situaci, že se maník nepochopitelně rozjel o vteřinu dřív, než bylo zdrávo, zná každej. Já dostal vloni pecku přes nohu a dělat s tím nešlo nic. Naštěstí bez pádu a následků, ale šok to byl!!! Asi i pro pána v pasatu.

zawist (7) napsal 07.04.2008 v 17:55

CryingDragon-
"..Nechápu ty jenž nabourají v důsledku že jely po hlavní a někdo jim tam najel, tohle nepochopím nikdy, já kdykoliv takhle jedu tak s tím počitám že my tam dotyčný najede.." Ač jsem ženská a ač jsem ke všemu "zawist" musím ti v tomto oponovat. Řekni mi jak by jsi reagoval ty, kdyby jsi vjížděl do známých míst, kde se nachází "Téčková" křižovatka. Předepsaná rychlost je 70km/hod, ty ze své 100Km rychlosti na tuto rychlost raději plyn ubereš, vidíš totiž jak se z prava z vedlejší řítí osobák. Stmívá se. Říkáš si co kdyby mě neviděl, proto jsi ubral. Vidíš, že řidič tě vidí a brzdí. Z protisměru na hlavní se objevuje též osobák, který odbučuje do leva(z jeho pohledu) tudiž na tu vedlejší. Znáš tu křižovatku. Víš že je to menší horizont a že si v tom směru většinou řidiči nadjíždějí, dáváš se zcela ke krajnici, jelikož předvídáš, že si nadjede. Stát se může přeci cokoliv, že...vše je v pořádku, auto zastavilo, pokračuješ tedy v klidu dál v jízdě, ale ouha...jsi 2metry před protistojícím autem a on se z ničeho nic rozjíždí a nabírá tě na nárazník!! Tak a teď mi laskavě řekni, jak se tohle dalo jinak předvídat? To má člověk na každé křižovatce zastavit a čekat co ostatní účastníci provozu udělají? Řekni mi, co v takových situacích má řidič dělat, předvídal, předvídal tolik, že ti tady teď tohle může psát. Nebylo to jen o tom, že jsem předvídala. Já musím mít anděla strážného, protože ten pocit jak letím přes kapotu a letím do mou motorkou osvětleného stromu..a nejednou tma! Ale co je snad ještě neuvěřitelnější, já na motce pořád sedím a jedu dál! Jo ustála jsem to, sama nevím jak, motku mi auto rozhodilo neskutečně, sama jsem byla šokována, že stále na motce sedím a pokračuji v cestě. Auta obě stála...ale já neměla sílu zastavit..jen řvát a řvát..(Jo, vím, ženská..) Ale myslím, že by jsi se měl ještě svá slova uvážit.

Když napíši: "Lidi, jezdite sakra opatrně.." stejně to bude k ničemu, nikdo si to k srdci nevezmete, možná vám to docvakne až se vám naskytne podobný "pohled"jako mně..ale ten můj příběh, ještě nic není..Dá se říct, klasická krizovka, kterou na cestách potkáte každý den..Tak jediné co závěrem mohu říct je, snažte se, alespoň trochu předvídat.. A modlite se aby jste právě vy měli i tu kapku štěstí, co vám ten krk zachrání..
ČEST NAŠIM BUDOUCÍM CESTÁM

sherm14 (1) napsal 03.04.2008 v 19:52

myslim ze kazdymu je jasny ktera cast motorkaru boura nejcasteji jak uz tu rikal nekdo predchozi naky čoprak co se kocha prirodou a endurista co to drti po polnackach asi ne :o ale kazdy strujcem sveho stesti i kdyz u metorek to v hodne pripadech neplati no.

Marex (2570) napsal 03.04.2008 v 13:46

Letos před každou vyjížďkou pamatujme na tyhle smutný statistiky a na ty děsný fotky. Může se klidně stát, že brzy se na jedné z nich objevíme osobně. OPATRNĚ! :

Čmelda-Ostrava (0) napsal 02.04.2008 v 11:48

Docela by mě zajímalo v tom smutném výčtu dopravních nehod,nehody motorkářů typu chopper-cruiser versus ostatní motocykly

AC (0) napsal 01.04.2008 v 23:08

Pokud uvedená statistika vychází z policejních databází, pak je třeba si říct, že není zcela obejtivní. V trestním řízení, kam spousta nehod motorkářů spadá kvůli zranění, často dochází k tomu, že např. řidič auta, který nedal přednost motorce jedoucí po hlavní silnici, raději "přizná" svoji vinu, věc je podmíněně zastavena a on vyvázne relativně bez postihu (pokud nic neprovede po zkušební dobu, nemá ani záznam a je netrestaný). Přitom je třeba evidentní, že motorka jela rychleji než měla, ale trestní řízení skončené rozsudkem, byť konstatujícím spoluvinu, je horší než ono podmíněné zastavení. Takže těch zaviněných, respektive těch nehod s podílem viny motorkáře, je podle mne víc než je ve statistikách.
Takže - 3 x měř a po veřejných silnicích to nikdy neřež! V každým kraji je nějaký starý letiště nebo podobnej plácek, kde si to lze bezpečně vyzkoušet, i když i tam je třeba přemýšlet.

Roader (0) napsal 31.03.2008 v 10:28

Možná by stálo za to dát počty nehod motocyklů s počty evidovaných motocyklů.

pevann (0) napsal 29.03.2008 v 16:10

v roce 1981 jsem měl nepěknou bouračku na 350 Bizon a vím jak moc a moc to bolí a po 25 letech jsem si pořídil Kawu 600,která má výkon 52kW,někdo si řekne co to je za výkon,ale já si pokaždé když si na ni sedám vzpomenu na bouračku a mám respekt,ale proč píšu,každý nadává na řidiče automobilů,ale pánové a dámy nemělibychom si zamést nejprve před vlastním prahem?Přeji všem hodně kilometrů a hlavně bez nehod!

Marex (2570) napsal 28.03.2008 v 22:11

Je to hodně o štěstí. Kolikrát jste se "mrknuli" do protisměru a naštěstí nic nejelo? Náhoda! Tak opatrně!
Ps: Včera jsem najel 400km po D1 a musím říct, že kamion ve všech 3 pruzích souběžnou jízdou nezaslouží další komentář. Za celou cestu asi 4x! Bez blikání, přes plnou lajnu a šup!

xstanleyd (0) napsal 28.03.2008 v 20:28

Nerad bych odbočoval od tématu,ale musím se zastat Pepino ok-Jsem taky spousty let "kamioňák" a ještě více let jezdím na mašinách.Nikde v celé Evropě nemají lidi problém s kamiony,jen u NAS!!!Lidi si nás našli jako hromosvod,aby zastřeli svou neschopnost myslet a ovládat se.K níže uvedenému komentáři:Moc rád bych viděl kamion předjíždět auto ve 130!!Už technicky je to nemožné!V kamionu je tachograf jen do 120 a na 90 je elektr.omezen!!!s odchylkou + - pár km!!!A na víc,lidi,uvědomte si že drtivá většina z vás se i několikrát denně také mění na "plechovkáře"!!!Takže zůstaňme sakra při zemi!

Dominica (0) napsal 27.03.2008 v 11:25

Jak už tady někdo napsal, je to hlavně díky tomu, že v dnešní době si pořizuje motorku kde kdo, bez předchozí zkušenosti a sednou hned na silnou... je to opravdu to, že každý se chce ukázta v nejlepším světle, ale už nepřemýšlí nad důsledky svého jednání, nejdříve při koupi a pak při jízdě na silnici... jsem sice mladá, ale na silnici jsem se setkala s takovýma "motorkářskýma dobytkama" že to není možný... co si jen přát, míň nehod, víc zkušenejším jezdců na silnici a větši viditelnost :( i v tom to je, nejsme vidět. Hezkou sezonu

WhiteHarry (0) napsal 25.03.2008 v 22:39

Nezdar všichni. Když pominu kejvačku 350 z dávných dob, na které jsem "lítal", mám zkušenosti s Kawou ZZR 600, tu jsem nedávno prodal a teď je to hypertourer Kawa ZZR 1400. Jak všichni víme, není to o koních, ale o rozumu. Jako mladej jsem se válel pořád na zemi s padesátkou Mustangem. Na velké motorce jsem zatím nespadl ani jednou...
Bojím při vyjetí na horizont, že mě trefí plechovka, která nestihla předjet jinou plechovku, že v zatáčce vyletí frajer s Hondou CRX do protisměru a smete mě. V poslední době se začínám bát i samotných motorkářů. Bavil jsem se s jedním na pumpě, říkal, že to (litrovej fároš) dva dny předtím koupil a málem se potkal s nějakým cruiserem při výjezdu ze zatáčky. Můj známy si při takovém výjezdu urval nohu o auto (měl mašinu teprve 2 dny). Kdyby tam jel místo plechovky týpek na mašině, urvané nohy by byly nejspíše dvě :o( Jo, mašiny přibývají, zkušeností málo. Jasně, mám momentálně extrémně silnou mašinu a mám závodnické srdce, ale přidám jen tam, kde vidím, kde nepředpokládám nebezpečí. Na závěr musím napsat, že i já samozřejmě můžu udělat chybu, ale dělám maximum pro to, aby se ta chyba nestala. Přeju všem šťastné kilometry v sedle mašin a sedačkách plechovek.

martausz (0) napsal 25.03.2008 v 21:04

Jeje tu je i moje krasna Yamaha YZF No ale reknu Vam nic prijemneho byla to teda šlupka jako blázen.

Sukin (93) napsal 25.03.2008 v 17:00

Jasny jak tu nekdo psal, kdyz je cim dal vic motorek tak je jasny ze budou stuoupat i pocty nehod. Takze bych v tom hledal hlavne tohle.

newman1 (0) napsal 25.03.2008 v 13:22

Je to smutný, že počet nehod a úmrtí roste, všichni by si měli dávat bacha, te je jasný. Ve statistice však pro úplnost čísel chybí počet registrovaných motocyklů v jedntotlivých letech a u počtu smrťáků dle věku celkový počet řidičů motocyklů v příslušné věkové kategorii - jen když by byly známé procenta z celkového počtu, tak se dá říci, že nebezpečnějí jezdí 20letí. Jinak je to jen číslo, které říká, že mladších je na motce víc a díky tomu taky je u nich větší počet nehod, nikoli, že by jezdili nebezpečněji.

LiborK (37) napsal 25.03.2008 v 12:33

No jednu věc jsem v hodnocení neviděl. Kolik nehod se stalo proto, že se řidiči v plechovkách v momentě, kdy uvidí silnou motorku, začnou chovat jako úplný bezmozci ? Každou chvíli se mnou někdo závodí. Poslední případ - stojím na červenou, rovně jen jeden pruh, vlevo přijel fiatí vytuněnec, stoupl si do obdočovacího pruhu vlevo a když padla zelená, tak mě zleva předjel a jel rovně, sotva jsem se do svého pruhu vešel, protože v protisměru též stála auta a pruh volný jen jeden. Kolizi jsem se vyhnul jen proto, že už jsem s tím dopředu počítal, podle toho jak debil tůroval motor.

Bubrak-ZX10R (1629) napsal 25.03.2008 v 12:02

Adrenalin pri vysokych rychlostech ocenoval uz Burt Munro v polovine minuleho stoleti. To nebylo jako dnes kdy to kazdej odsuzuje.

machy69 (0) napsal 25.03.2008 v 11:38

Sice stále stoupající počet smrtáků,ale chtělo by to porovnat s počtem registrovanejch motorek.Dneska na tom jezdí skoro každej a podle toho to tak vypadá.

Šafry (45) napsal 25.03.2008 v 10:51

Nejlepší lék na horkou hlavu je krizová situace ze které vyváznete bez úhony, ale každý to štěstí nemá a pokud si to neprožijete tak asi nikdo nespomalí.

wolwerin (0) napsal 25.03.2008 v 09:56

jojo za minulý rok dva kamarády, byl to smutný rok

CryingDragon (7) napsal 24.03.2008 v 19:42

Pepino. mám to podložené tím co vidím na cestách, jel sem párkrát s Prahy do Brna po dálnici a autem sem jel 130 Km/h a kamiony mně předjížděly (kolikpak asi mohly jet). Pročpak vidím kamiony na silnici a jsou za sebou tak 5 metru a jedou musím předjet oba a ne jen jeden. znám osobně dva řidiče kamionu a oba se vesle chlubý jak si na dálnici čtou noviny.

Pokud takový nejsi tak se omlouvám (a hrobníka jsi asi těžko dělal) ale já vidím co vidím a proto to píšu. podle tebe jsem hned hlupák co něco papouškuje ale řekni mi že moje kámoška na oné dalnici co už auto nemá a diky komu ?.

takže sorry ale nejsem ten co by neveděl a neviděl. Táta jezdil celej život (tět je v důchodě) a na ty rádoby řidiče co jezdí tět nadává taky.

pepino-ok (0) napsal 24.03.2008 v 18:24

Tem motopán co kritizuje kamioňáky mě udivuje!?Jsem také motorkář a mám sjetou Evropu křížemkrážem kamionem ale to co předvádějí cestáři v zimním období je neskutečný oproti Západu.Hrobníka jsem dělal také,ale volant budu držet jak to půjde a tobě bych přál jezdit TÍM kamionem jednu zimu a jeden prodloužený víkend a možná by jsi v životě nenapsal to co jsi napsal-připadáš mi jako ten hloupý ministr dopravy Šimonovský,který papouškoval co někde slyšel-Většina kamionů ještě nemá zimní pneu-jen tak pro zajímavost žádné se nevyrábějí,pouze v Severských zemích se používají s hrotama na sovislou zmrzlou vrstvu sněhu.Takže závěr:Až budeš hanit ty řidiče co sedí za tím koláčem zkus si zjisti něco co máš podloženy a napsat to sem a nepiš prosím takové hloupé plky

Robert_Suzuki (0) napsal 24.03.2008 v 17:40

a bude den bez toho svinstva co pada z nebe,...

Robert_Suzuki (0) napsal 24.03.2008 v 17:39

na motorce jezdit jako bych byl neviditelnej,.. a je to ok tede skoro,... : trochu stesti,..taky,.. PS ZITRA SRAZ VE 14.00 u tesca letnany horni vchod schvalne kolik lidi dorazi jen tak na pokec:) kdyz budete mit cestu kolem

Předchozí
1 2 3 4
Následující



TOPlist