yamaha_demo_tour




Distinguished Gentleman's Ride: jízda Gentlemanů

Jízda na motorce je nádherný koníček a každý motorkář by si měl vážit zdraví a vlastně i štěstí nebo chcete-li přízně osudu, díky které si můžeme dovolit měnit benzín na radost a požitek z jízdy. S takovým koníčkem by ale měla být spojená určitá společenská odpovědnost a bylo by dobré myslet i na ty, kteří takové štěstí nebo zdraví nemají. Někdo to řeší příspěvky do dobrovolných sbírek, někdo cílenou charitativní pomocí. Ale akce jako stvořený pro motorkáře je jediná na světě, Distinguished Gentleman's Ride - Jízda Opravdových Gentlemanů, která proběhla tuto sobotu v 700 městech na celém světě, z toho v 7 českých městech. My se zúčastnili pražské ride a stálo to za to.

Kapitoly článku

Příjemná hudba a sluncem ozářený start a cíl na dvoře Smíchovského pivovaru uvítaly přes dvě stovky klasických café racerů, bobberů, baggerů, scramblerů, ale i Vespa skútrů, veteránů a jako třešničku na dortu – tříkolovou ČZ Rikša. Na té přijel Stephen Edwards, nadšený motorkář a skotský rodák žijící v Praze, který celou akci absolvoval v tradičním skotském kiltu. A proč právě jeho v článku zmiňujeme?  Na svoji účast na jízdě shromáždil od přátel a příznivců největší příspěvek ve výši 1638 USD. Jen na pražské jízdě se vybralo přes 200 tisíc korun, stejné jízdy odstartovaly v dalších šesti českých městech.

Pro jezdce oblečené do stylových „gentlemanských“ obleků byla projížďka The Distinguished Gentleman's Ride vyvrcholením společné sbírky financi na výzkum, propagaci a léčení rakoviny prostaty a mužských duševních chorob. Jak nám na akci prozradila paní prim.  MUDr. Michaela Matoušková, rakovina prostaty je největším onkologickým nepřítelem každého muže, protože má nejvíce obětí a ohrožuje už chlapy po čtyřicítce. Stále se o ní mezi lidmi moc neví, a přitom je v raných fázích dobře léčitelná. O to horší prognózy ale má při pozdním odhalení, proto je tato akce určitě přínosem.

V celosvětovém měřítku se sobotní akce zúčastnilo na 700 měst a více než 112 tisíc registrovaných jezdců. Celkem vybrali v přepočtu přes 126 430 000 korun a přestože se nepodařilo překonat původně plánovaný cíl 6 milionů dolarů, s potěšením jsme mohli sledovat rostoucí popularitu celé akce a stále vyšší finanční sbírky po celém světě.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marenekk přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Milan1963 přispěl 3 Kč
Kitko přispěl 3 Kč
andywild přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist