husqvarna_svartpilen_801_2




4 přestavby BMT R NineT z Japonska

Při akci Hakuba 47 Mountain Sports Park, kde se konaly japonské Dny BMW Motorrad, byli vybráni čtyři customizéři, aby uvedly svoje variace bavorské novinky R NineT. BMW se o popularizaci svého modelu stará, podobné akce proběhly i v Evropě.

Kaichiro Kurosu, Go Takamine, Hideya Togashi a Shiro Nakajima byli vybráni samotným otcem modelu R NineT, panem Olou Stenegardem. Čtyři samurajové měli na svoje projekty několik měsíců a pracovali samozřejmě odděleně. Zajímavé je, že všichni zvolili lehce retro přístup s prvky café-racer.
Go Takamine pojmenoval svoji stavbu Cyclone, a najdeme na něm bubnovou přední brzdu, vysoká řídítka nebo ploché sedlo s kafáčovým bobkem. BMW boxer v kombinaci s retro výfuky vypadá velmi zajímavě a duch doby minulé podporuje i decentní zbarvení. Mezi četnými chromovanými doplňky najdeme součástky od firem jako Magura nebo Ceriani.
Kaichiro Kurosu uvedl stavbu s názvem Highway Fighter. Jde o reinterpretaci konceptu R7 z roku 1937. Kaichiro dal původní R7 lehce modernější nádech, ale přitom zachoval hlavní linky tehdejší doby. Kapotovananá závodnička vyznívá dost agresivně i přesto, že jde o tolik let starý styl.
Shiro Nakajima se představil s konceptem Clubman Racer. Shiro si dal za cíl maximální snížení hmotnosti a to se mu určitě povedlo. Jeho stavba vypadá minimalisticky a přitom luxusně, jak by ostatně taková motorka vypadat měla. 
Hideya Togashi a jeho černý Boxer představuje jakýsi mix mezi modernou a retrem. Nás moc nezaujal, ale svým agresivním pojetí si jistě najde své příznivce.
Která ze staveb bude váš favorit? Japoncům nelze upřít kreativita a BMW si podobnými akcemi zadělává na dobrou fanouškovskou základnu i v zemi vycházejícího slunce. Jen tak dál!

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist