ktm_unor




Motohouse 3/2007

Už to křuplo – zlomila se vejpůl, potvora jedna. Motorkářská zima se už od pravěku dělí na dvě časová pásma. Na to první, kdy se inzeráty a obchody s ojetýma motorkama nehýbou, a na to druhé, když už každý specialista začíná zbrojit, aby ho první jarní vyjížďka nezaskočila jen v nedbalkách, se založenýma rukama. Takže je u nás v časáku zpátky TipMoto a i vy už máte možnost vybírat. Jelikož, a to asi všichni znáte sami z osobní zkušenosti – za chvíli je tu Výstava a po ní...
Takže toliko optimistická vize na začátek. A co k ní dodat? Chtěli jsme udělat takové číslo, abyste v něm našli co nejvíc informací právě pro tohle jarní přezbrojení. Na výběr máte z ortodoxních čoprů, cestovních endur, nových i ojetých supersportů, ukážeme vám, jak jezdit po českých okruzích, a představíme firmy, jejichž náplní podnikání jsou motocyklové přilby. Plus samozřejmě pár dalších věcí, ale to už prolistujte sami, uprostřed tohoto, březnového vydání.

Představení


SUZUKI GSX-R1000
Krásná a svižně smýšlející mašinka dostala mladší sestřičku. Seděli jsme dlouho – dumali nad těmi tabulkovými údaji, přemítali, diskutovali a skoro se až prali. Nikdo neměl stejný názor na to, jakáže bude tahle novinka. A protože se Suzuki rozhodla k jejímu ofiko představení nevyužít podzim ani zimu, můžeme se dohadovat klidně i další noci a dny. A vy samozřejmě s námi, protože tahle bestie za to stojí... Utopený předek, dvě gigantické koncovky, vevnitř >185 koní, palivové mapy. Před několika lety regulérní sporťák, dnes prý i tak trochu nářadí pro cestování? Můžeme vůbec věřit všemu, co o ní světová média a milovníci téhle motorky vykládají?

TEST


MOTO GUZZI Norge 1200
Vítězná Víťova chvilka s půvabným italským obchodním cestujícím. Anebo s uhrančivou cestovatelkou? Těžko to takhle popsat. Není to ani drsnej chlap, ani žádná ustrašená baba. Není ani těžká, ani anorektik – nemá ani vztek, ale taky není důvod, aby byla vysmívaná. On (ona) je spíš něco jako kamarád – žádný sex, jen si tak v pohodě a dlouho povídat. Cesťák s nesmrtelným motorem, navíc v konstrukci lehké a přístupné občasným skopičinám.

OSUDY LIDÍ V GP


Sete Gibernau opouští světla ramp. Jeho odchod má lehce nahořklou příchuť a leckdo může namítnout, že až takhle velkou ránu osudu si tenhle Španěl vskutku nezasloužil. Ale co naděláme. Svět závodů letí dopředu a opravdu na nikoho nepočká.


TEST


Honda CBF1000
Měla to být jasná bomba loňského léta. Jeden z nejlepších motorů v bezproblémovém naháči a hlavně za neskutečný peníze. V Německu se to prodávalo jako rohlíky a docela dobře se tomuhle modýlku dařilo i u nás. Jenomže. Pak se na CBF posadila naše rozmazlená letka a nové Hondě začala nenápadně povadat gloriola. No jo, ono ne vždycky a všechno bývá tak, jak to původně psali v časákách a novinách :)))))) SROVNÁVACÍ TEST
Cestovní endura, silniční polykače kilometrů, jakoby terénní hybridy nehodící se kloudně tam ani tam… Říkejte si těmhle kouskům, jak chcete, ale přečtěte si pozorně, co o nich zjistili naši angličtí kolegové při krušném zimním výletu do vnitrozemí Skotska. Nový Triumph Tiger, Ducati Multistrada, BMW R1200GS a Suzuki V-Strom se na horských promrzlých silničkách docela osvědčily, a to je dobrá zpráva hlavně pro ty z vás, které čeká za jejich řidítky nějaká delší cesta – třeba někdy v létě a v daleko přijatelnějších podmínkách.


JAK JEZDIT


AUTODROMY Most a Brno
Tak už je to tady. Dlouho jste to od nás požadovali, a tak je nejlepší čas vám to taky pěkně v úhledné formě dodat. Dvě mapky a zasvěcený komentář Jirky Fejty, jak se na obou našich autodromech co nejlépe zabydlet a chovat. Kvalty, pasti, vychytávky. Příště si to zopakujeme, ale pro změnu se zaměříme na litra.

EX CURIA


Čopry jsou best
Kdo má takovýho redakčního kolegu, jako máme my, ten se má. Velký a hodný em přímo narodil. Nemá rád ty plastový zmrzliny a naháč mu připadá jako kus ošizený motorky. Tak přesně takový je náš Somik a tenhle panáček pro vás připravil čtení, kde se podrobně věnuje všem dlouhovidlicovým potvůrkám.

OJETINY


Litry z roku 01
Blade, R1 a GSX-R, před šesti lety jsme hladili jejich fotky v časákách a bylo nám jasný, že na tak krásný motorky nikdy neseženeme chechtáky. Jenomže čas hraje v tomto případě výjimečně pro nás a najednou se tyhle krasavice ocitly v rubrice „ojeté nad 100 000 Kč“ Nás proto zajímá, jestli se ani za třetinu původní ceny nevypařila ta jejich originální krása. A když už koupit, tak kterou? To je ta základní otázka.

GP MACAU


Už vás nebaví ty nudné a sterilní závodní okruhy? Máte dost navoskovaných hvězd a nudného kroužení vzatáčkách plných štěrku? Nedivíme se vám a tak trochu i rozumíme... A proto nám dovolte jednu opravdu dobrou zprávu – reportáž z nejnebezpečnějšího závodu planety jsme obohatili o pár slov jednoho z přímých účastníků a na vás už je jen to poslední, pořádně se tím vším pokochat.

DUMKA


Udělej si rychlý děti
Ne, nebojte se, nejedná se o zdravotnický koutek, zaměřený na snahu o zvýšení populace v našich končinách. Takový věci si nemusíme popisovat, když je přeci každý z nás moc dobře zná. Spíš se tady zamyslete nad tím, že když už nějakýho toho juniora doma máte pod peřinama, tak jestli by nebylo dobrý ho posunout někam trošičku „dál“. Ještě jinak – vy, co děti nemáte, anebo už vám odrostly, můžete se při četbě tohoto článku dozvědět, jak těžký je ve skutečnosti dostat se k tomu doopravdickýmu závodění. Co všechno museli překonat ti plačící kluci, které známe z televize, kolik museli obětovat a jak velká je naděje, že jim svět všechno to trápení jednou vynahradí.

ADVENTURA


Libye II. díl
Minule jsme nakousli téma pouštní turistiky a dnes se posuneme ještě o kousek dál. SPECIÁL – přilby
TipMoto – motoinzerce
GirlHouse – od holek k holkám


Titulka časopisu Motohouse 3/2007


V prodeji od: 2.2.2007


Cena:


  • 68,- Kč (113,- Sk)
  • Předplatné:


  • pololetní předplatné: 280,- Kč
  • roční předplatné: 560,- Kč (56 Kč za časopis!!! + dárek)
  • Předplatné: www.send.cz
    Více informací: www.motohouse.cz

    Informace o redaktorovi

    Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist