ktm_unor




Motohouse 12/2006

Motorky střední váhy... Motorky dostupné všem... Motorky, které mají všichni rádi… O tom bude motohousí dvanáctka především. Hornet, eSVéčko, Bandaska a vůbec skoro všechno, co si lze pořídit v kategorii „nižší střední třídy“. K tomu pár základních informací, které se týkají samotné techniky, trocha toho ježdění po světě a zhruba uprostřed šokující odhalení pravdy, kdože se to dokáže na motorce úplně nejvíc naklonit.

Yamaha R1
To nejlepší na úvod. Yamaha představila na podzim nový model svého legendárního biku a naši zvídaví reportéři se mohli usurfovat na netu, aby nachytali pokud možno co největší množství informací. A výsledek? Je to motorka, která si takový zájem zaslouží, a vy si budete moci přečíst, na co se již první potenciální majitelé ve skutečnosti těší.


KTM 690 SM
Druhé představení novinky se z asfaltu stěhuje někam do hlíny. Je tady nový supermotard a nutno říct, že se s tím Rakušáci ani tentokrát ale vůbec nepárali. Ostrá jednoválcová Kačena je machna se vším všudy. Bombovej objem, netušený jízdní vlastnosti – kdo má něco podobnýho rád, ten by si neměl nechat tyhle písmena vyprchat!

Hornet vs. Bandit
Když jsme slibovali ty šestky, tak tady je něco málo na začátek. Dva velcí japonští výrobci hodili do mixéru nové šroubky, zatřepali, a vyprodukovali dva úplně nové stroječky. Je to hodně o vstřikování a vůbec o změnách v motorových parametrech – to je nad slunce jasný. Ale své si řekneme i k designu a k celkovému posouzení užitné hodnoty. Hmm, prostě takový to „představení“, však to znáte sami.

Technika motorů
Je to sice triviální, to přiznáváme, ale podle častých čtenářských reakcí víme, že to není až tak úplně každému jasný. Cože se v tom motoru vlastně děje a která součástka má ten největší vliv na výsledné vlastnosti? Honzis z ČMN to moc dobře ví a na šesti stránkách to taky moc dobře napsal a s pomocí BMW i nakreslil :)))


MH Srovnávací test
Své malé modely mají i endura a motardové motorky. Co byste řekli třeba situaci, že náš kolektiv postaví proti sobě BMW F650GS, Yamahu XT660X, KTM 950SM a pokusí se tyhle naoko nesmiřitelné motorky tak trochu postavit do latě!?! No... Sedm stran vás poinformuje, jak se nám povedlo takové „mírové“ vyjednávání.

Dumka
Jak a nakolik se naklonit, když přijedete do zatáčky. Proč to někomu jde tak moc, a druhý si nikdy ani neškrtne o kotník. Kdo vlastně klopí nejvíc a čím je to způsobný. Základní lekce psychologie je podepřena několika chemicko-biologickými poznatky a vše začíná (jak jinak) jedním neuvěřitelným konstatováním.

Jízdní test
BMW R1200GS Adventure
Podle některých ukazatelů nejlepší motorka letošního roku! A to nám nedalo spát. Všude u konkurence se o ní píše, že je ze všeho nejuniverzálnější, tak si na to pojďme pořádně posvítit. Navíc děkujeme za spolupráci i jednomu z opravdu nadšených majitelů tohoto kousku, který nám poskytl cenné informace a něco velice pěkně nafotil :))))))


Anglický test
BMW F800S, Honda CBF600S, Kawasaki E-6f, Suzuki SV650S a navíc Yamaha TDM900. To je panečku sestava. A běda tomu, kdo bude remcat, že tam TDM nemá co dělat!!! To víme taky a vědí to taky Angláni, jenomže se prostě pro takovou kombinaci rozhodli a zhruba v polovině testu si ji i dokážou celkem logicky obhájit. Kluci kolem Mika Armitage jedou tentokráte na výlet směr Paříž a je zajímavý porovnat ve verdiktu, jak moc se takový malý motorky hodí i pro cestování.

České silniční mistrovství
Když jsou pěkný fotky, tak je radost k nim vyrábět nějaký veselý povídání. My takový fotky k českýmu mistráku měli, a tak se s nimi můžete potěšit i vy. Takže trocha těch pádů, špetka nejostřejšího předjížděn, pálící se guma a oranžový prsa... hm... fakt, ty tam budou taky vykukovat. Závody byly letos pěkný, tak si to přečtěte, ať maj kluci radost a motivaci se na všechno do příštího roku ještě více připravovat.

GP Valencia
Je konec. Všechno je rozhodnuto, ale naše úvahy se jako obvykle budou ubírat tak trochu „jinam“. Podíváme se na to, co rozhodlo. Jak by vše dopadlo, kdyby se nějaký detail odehrál třeba i maličko jinak. Komu přálo štěstí a komu nepomohla ani velká dřina. A ten kolotoč? No, znáte nás, to je taková ta naše kravinka :)))


TT ostrov Man
1. díl poutavého vyprávění nadšených ostravských cestovatelů je jejich velkou story o chvílích ve společnosti těch největších mistrů. Pokud se cesta na tuto magickou akci stane splněním největšího motorkářského snu, pak je to vždycky velký. Tak dlouho jsme klukům záviděli, až podlehli našemu tlaku a trochu toho napsali. A moc dobře. Navíc přivezli i dost výživný fotky, takže se můžeme těšit i na následující pokračování.

Adventura
Toulavá kamera našich čtenářů se tentokráte dostala až do Norska. Bylo zima, dost pršelo, ale ty panoramata byly podle očitých svědků „k nezaplacení“. Hezký. Sice nás tam trochu strašil ten sníh na vrcholcích okolních skal, ale třeba to bude dobrý návod pro ty, kteří se i příští léto budou potřebovat trochu ochladit.

Titulka časopisu Motohouse 12/2006


V prodeji od: 18.11.2006


Rozsah


  • 116 stran
  • Cena:


  • 68,- Kč (113,- Sk)
  • Předplatné:


  • pololetní předplatné: 280,- Kč
  • roční předplatné: 560,- Kč
  • Předplatné: www.send.cz
    Více informací: www.motohouse.cz


    Informace o redaktorovi

    Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist