yamaha_demo_tour




Motohouse 10/2006

Rychlost rozjetého rychlíku je proti klukům z tohohle časáku jen nevinným dětským odfukováním. Sotva zmizelo z pultů novinových stánků jeho zářijové vydání, už tu máme další. Je opět prošpikované technikou, sportem i lehkou dávkou dívčí krásy, tedy vším, na co už jsme si celkem zvykli.

Anglický srovnávací test
Absolutní kuriozita. Srovnávat enduro, naháče, šestku s litrovými supersporty, to se může zdát na první pohled docela šílený! Jenomže… Angláni mají pod čepicí a zase nám to jednou dokázali. Tenhle test je praktickou ukázkou, jak to dopadne, když se proti sobě postaví ty nejlepší motorky jednotlivých tříd!
Přičemž výsledek dovede být mnohdy velice šokující.
Dvě položený motorky dokládají, že to naši ostrovní kolegové udělali opravdu „od podlahy“ a že nepůjde jen o bezduchý plky. No vždyť si to přečtěte a prohlídněte sami…

Srovnávák R6 vs. CBR600RR
Takové srovnání si přímo říká o výsledný verdikt – jedná se o dvě super motorky, které jsou přímo předurčeny pro jízdu na okruzích. To je každýmu celkem jasný. Jenomže my se na ně podíváme taky trochu jinak. Co běžný užitek, pohodlí, jízdní dojmy? Má vůbec cenu stěhovat takovou motorku do chalupy, když pak třeba ani nebudu vědět, jak na ní jezdit? Otázek je milion a na některé z nich se pokusíme hledat odpovědi.


GPS
Taková nová zkratka do našich slovníčků. Asi to už znáte, v drahých kárách svítí na středovém panelu barevná krabička, která majitelům tý plechovky radí, kam mají zatočit. To je prima, ale je možný něco podobnýho vymyslet i pro motorky? Jasně že jo. A funguje to! Nejspolehlivější z nás (Somik) to ozkoušel na vlastní kůži, něco s GPS najezdil a teď se podělí o své zkušenosti.

Ducati SportClassic
Motorek, které vyvolávají rozporuplné emoce, je dost. Některé ale přeci jen patří mezi ty „vyhraněnější“ a právě SportClassic je tím úkazem z nejklasičtějších. Někdo ho nemůže ani cítit, druhý by za něj klidně vyměnil vlastní byt. I my v redakci jsme měli takovou kolizi a ostrost dialogu mezi testmanem Víťou a imagemanem Péťou je až zarážející. Tak jak, jedná se o šuplik, nebo o krasavici???

BMW K1200GT
Velká luxusní loď vplula do žhavého Motohouse přístavu a my jsme si na ní taky báječně zaplachtili. Pluli jsme dálavami, ale i kolem ostrých úskalí. Byl to tvrdý test, ale BMW se jako tradičně nedalo zahanbit. Navíc jsme si pro tento článeček znovuobjevili vynikajícího fotografa Pavla, který to vše zasadil do neuvěřitelných barev a pozadí. No, jak říkáme, dobrý!

Čtyřkolky
Návdavek o speciálním využití motocyklové techniky se tentokrát zaměřil na čtyřkolové potvůrky a bylo to (taky jak jinak) fajnové. Celý materiál otevírá dvoustrana, která všem a jasně vysvětlí, co takové 4kolky vlastně znamenají, jak se ovládají a na co všechno se taky používají. Je toho dost – na podzim a zimu jednoznačně vozítko jak vyšitý!


RedBullrookies cup
Rakouská značka KTM a rakouský koncern na výrobu „veselé“ limonády se rozhodly udělat něco pro mladé závodníky. Mezi jedenácti sty adepty bylo vybráno jen dvacet nejrychlejších a my můžeme být šťastní, že mezi nimi je i jméno třináctiletého Lukáše Šembery.
To nás dostalo. Proto jsme z časáku vyhodili předpřipravený rozhovor ze světa GP a raději se vydali do Brna a udělali rozhovor nový. S klukem, s kterým má opravdu cenu se bavit o jeho budoucnosti…

8 pomluv z domácí GP
Psát s takovým zpožděním report z Masarykovy Velké ceny, to by bylo tak trochu nošením dříví do zalesněné oblasti. Proto jsme se rozhodli celou záležitost trochu odlehčit a zaměřit se na pomluvy, které se táhly brněnským podsvětím. Některé se nám podařilo potvrdit, jiné si o vyvrácení přímo říkaly. Tak už to ale bývá vždycky, bulvár je o lžích a my jsme tady od toho, abychom je dokázali přemoci!

Osmistovky MotoGP
Náš sportovní redaktor s oblibou přezdívaný Jeremy Karčes (… to je vtip) si sedl a hluboce se zamyslil. A myslil a porovnával tak dlouho, až mu došlo, jak vlastně budou v příštím roce ty osmistovky rychlý. Pravda, malinko mu v tom pomohl Loris Capirossi svými testovacími časy, jenže na tom nezáleží. Kdo chce vědět, jak to bude skutečně vypadat, ten by si měl tenhle článek přečíst. Když už nic, bude pak moct v hospodě rozdávat neznalým rozumy.

Adventura Maroko
Velká cesta kluků po Africe končí. Poslední fotky, suvenýry, zážitky. Cesta domů a plánovaní dalšího výletu je už jen závěrečným bonbonkem na vrchu téhle velké cestovatelské lahůdky.

Listárna, Girlhouse, Holka z plakátu
Pro milovníky našich „barbarských“ stránek z konce časáku máme dobré zprávy – nezmizely. To znamená, že se opět dozvíte hodně o tom, jak se žije v naší redakci, co jsme rozbili, kdo nám ublížil. Taky jasně odpovídáme na vaše dotazy, vyzpovídáme modelku s jednoznačně nejkrásnějšíma… nohama a nakonec se dozvíte, kolik hambatých fotek si přivezly holky z inzertního ze svých dovolených.


Takže asi tak jako vždycky. Ať se vám nový Motohouse líbí, ať se alespoň jednou zasmějete, něco málo se dozvíte… a hlavně, ať nás nepřestanete mít rádi. Díky

Titulka časopisu Motohouse 10/2006


V prodeji od: 22.9.2006


Cena:


  • 68,- Kč (113,- Sk)
  • Předplatné:


  • pololetní předplatné: 280,- Kč
  • roční předplatné: 560,- Kč
  • Předplatné: www.send.cz
    Více informací: www.motohouse.cz

    Informace o redaktorovi

    Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

    Jak se Vám líbil tento článek?
    Hodnocení (0x):



    TOPlist