yamaha_demo_tour




Motocykl 9/2014

I v prázdninových měsících vám přinášíme Motocykl nabitý redakčními testy, reportážemi a kvalitním informačním servisem. Ve velkém srovnávacím testu jsme proti sobě postavili velká cestovní endura v maximální výbavě – zjistili jsme, jak obstojí na silnici i v terénu. Vedle toho jsme jako první v ČR vyzkoušeli novou sportovní malorážku od Yamahy. V tomto čísle také třetím dílem završujeme velký srovnávací test pneumatik, tentokrát jsme důkladně prověřili nejpoužívanější sportovně-cestovní obutí. Nechybí ani osmý díl Roadtréninku, tentokrát věnovaný tomu, jak najít rychlost a jistotu v zatáčkách. Milovníky exkluzivních motocyklů potěší test MV Agusty Brutale Dragster a druhý díl článku věnovaného nejlepším motocyklům Massima Tamburiniho. Přejme krásné léto a šťastné návraty z cest…

Pod lupou: KTM RC 390
Máte pocit, že bike na závodění musí mít nejméně 600 kubíků? KTM si to nemyslí a hlásí návrat k maloobjemovým, a přece na sport orientovaným hbitým strojkům. Jedním z nich je také RC 390. Na co láká nadšence rychlé jízdy?

Představení: MV Agusta Brutale 800 Dragster
MV Agusta systematicky pracuje na své tříválcové rodině a po osmistovkových variantách modelů F3 a Brutale nám představuje další fascinující zběsilost s výstižným názvem: Dragster!

Představení: Yamaha YZF-R125
Yamaha YZF-R125 stála na startovním roštu závodnických snů začínajících bikerů vždy hodně vepředu. Konkurence však své sportovní stopětadvacítky dokázala mezitím posunout na technickou a designovou úroveň velkých supersportovních sourozenců. Yamaha chce být zase první a vyráží do protiútoku.

Srovnávací test: Adventure modely cestovních endur
BMW R 1200 GS Adventure
KTM Adventure R
Triumph Tiger Explorer XC SE
Yamaha XT1200ZE Super Ténéré Worldcrosser

Adventure modely cestovních endur slibují svým nadstandardním vybavením nejsnazší cestu za dobrodružstvím. Je ale expediční výbava skutečnou výhodou, nebo jen drahým luxusem? Etalonem příplatkových paketů je BMW, ale KTM, Triumph a Yamaha se usilovně snaží svými vylepšenými modely oslabit cestovatelskou dominanci GS Adventure. Zjistili jsme, zda jsou plně vybavené motocykly opravdu lepší a který z nich je nejvhodnější na silnici i do terénu.

Test: Honda SH Mode 125

Čas od času se stane, že se Honda utrhne ze řetězu a popustí uzdu uniformitě, která je pro ni charakteristická. Zářným příkladem je SH Mode 125 v barvě, která má jasný cíl – zaujmout vaše polovičky.


Test: Harley-Davidson FXDF Dyna Fat Bob
Nepočítáme-li oba vodou chlazené V-Rody s motorem vyvinutým ve spolupráci s automobilkou Porsche, má být Fat Bob nejsportovnějším velkým Harleyem. Má přece dvoukotoučovou přední brzdu…

Test: Husqvarna TE 300
V soutěžáckém světě jsou dvoudobé třístovky jakýmsi ztělesněním ideálu pro maximální radost z jízdy v lese a extrémním terénu. Jednu takovou v modrobílých šatech pro nás exkluzivně otestoval současný mistr ČR v enduru a náš stálý spolupracovník Jakub Horák. Jak se mu líbila?

Produktový test: Sportovně-cestovní pneumatiky 120/70 ZR 17 a 180/55 ZR 17
Sportovně-cestovní pneumatiky o rozměru 180/55 patří k těm nejpoužívanějším, proto jsme na suchu i na mokru otestovali sedm párů od předních světových výrobců. Ukázalo se, že ačkoli pneumatiky k sobě mají výkonnostně blízko, jsou charakterově velmi odlišné. Které obutí se hodí právě pro vás?

Roadtrénink, 8. díl – Kombinace zatáček
Pane Tománku, proboha už nic nedělejte, nekazte to té motorce! Tuhle radu vyřkl trenér spíš ze zoufalství, než aby ji myslel úplně vážně, ale zafungovala opravdu dokonale. V rámci Roadtréninku jsme spolu byli poprvé ve spleti zatácek v Sosnové a já se tam doslova a do písmene ztratil. A pak se zase našel.

Reportáž: BMW Motorrad Days 2014
Každoroční setkání všech příznivců bavorské značky jsme využili pro to, abychom vám přinesli exkluzivní pohled do zákulisí custom scény, která se točí kolem dvouventilového boxeru. Čím „bavorák“ fascinuje první ligu světových úpravců?

Youngtimer: Yamaha RD500LC
Představením čtyřválce RD500LC Yamaha řádně přiživila tradiční hororové historky, které kolovaly a kolují o zběsilých dvoutaktech. Podobně jako se to o nějakou dobu dříve podařilo Kawasaki s pětistovkou Mach III…


Sport: MotoGP po devíti závodech
Světový šampionát motocyklové královské kategorie MotoGP dospěl do svého poločasu. Měsíční přestávka dala před závody v Indianapolisu a Brně utichnout bojům, a tak se podívejme, jaká byla ta první polovina.

Lidé z padoku: Karel Hanika
Mladý brněnský závodník Karel Hanika je budoucností naší silnice. Ve své premiérové světové sezoně již dokázal získat umístění v elitní top ten, ale i atakovat první pětku. V Brně k němu bude vzhlížet každý český fanoušek, i proto jsme dali v našem rozhovoru prostor právě jemu.

Finále: Motocykly Massima Tamburiniho, 2. díl
V předchozím Motocyklu jsme se nechali okouzlit prvními z Tamburinho strojů. Po odvážných konstrukcích pod značkou Bimota pracoval Massimo pro Ducati. Vrcholem spolupráce s boloňskou značkou je bezpochyby 916. Se zatajeným dechem jsme se v jejím sedle vydali za posledními milníkem maestrovy kreativity – znovuzrození značky MV Agusta.

Motocykl 9/2014 vychází ve středu 6. srpna
• Veškeré informace na www.motocykl-online.cz nebo na www.facebook.com/motocyklonline
• Předplatné na www.predplatne.cz
• Časopis vychází také elektronicky na portálech: cs.publero.com, www.floowie.com/cs a www.wooky.cz
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist